Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Мелница за разни проверени слухове
Вземете му паспорта

Престъплението с "имотите" логично ескалира до корупционния "Савойски скандал" в Италия, в който Виктор Емануил призна, че "Кобургготски е смазвал механизма на апетита".

Създадената у нас специална парламентарна комисия по този въпрос от началото беше абсурд. Защото на всички сериозни юристи е ясно, че решението на Конституционния съд от 1998 г. не може да служи за основание тези имоти да бъдат "върнати на Кобургготски", тъй като няма отменително и правно възстановително действие.

Ясно беше, че става дума за присвояване и престъпление по служба на Сакскобургготски, областния управител Кътев и придворния юрист Ошанов, съпътствани от документни измами и корупция. Несъмнено това е най-големият скандал на последните 15 години.

Никаква комисия не може да отмени или оправдае същността на извършеното от Сакскобургготски. Тя е само още едно доказателство за престъплението, което представлява законен повод за разследване по силата на чл. 208, т. 2 от НПК.

Едновременно на Симеон Сакскобургготски трябва да бъде иззет паспорта и да му бъде забранено напускането на България под какъвто и да било предлог. Става дума за нагло престъпление, каквото в съвременната история на Европа не е имало. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 135, August 2006
Август - месец, свободен от политици
Тези дни съобщиха, че е починало най-старото животно на света - една костенурка, която е живяла 176 години и е била изсл...
    Не е важен "Виктор", а други неща
На фронта на досиетата продължиха да духат променливи ветрове. Стигна се до парадокса да се прави лустрация на извършена...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com