Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Голямата игра
ПРО на САЩ в Англия и Полша
САЩ-Китай-Русия-Европа
Военен анализ на "Строго секретно"

САЩ най-вероятно ще изградят части от своята противоракетна отбрана (ПРО) в Полша и Англия, което ще е огромна провокация срещу Русия и Европа. Планът, за който Пентагонът вече поиска 56 милиона долара за подготвителни работи, ще струва 1,6 милиарда долара и ще включва 10 ракети-прехващачи.

Американците имат интерес към Полша, Чехия и Унгария. Говори се, че Варшава и Прага вече са дали съгласие. Но въпросът е неясен. Американските военни твърдят, че тяхната ПРО в Европа не е насочена срещу Русия. Но в Кремъл са убедени, че новата инициатива на Буш е с антируски характер.

Представители на Пентагона вече са проучили планинските местности в юга на Полша, търсейки удобно място за 2-3 радиолокационни системи.

Новият противоракетен щит на САЩ ще донесе американското военно присъствие много по-дълбоко в Европа и много по-близко до руските граници. Предполага се, че той ще дава възможност да си свалят руските ракети още над Плисецк и ще има отрицателно отражение върху сигурността в Европа и Атлантика.

Досега не е получил отговор и въпросът на началника на Генералния щаб на Русия Юрий Балуевски, дали САЩ нямат намерение да разположат своята ПРО или части от нея и в България.

Въпросът беше обсъждан на срещата на Ръмсфелд и Иванов в Аляска. Руската страна посочи, че ракетните планове на САЩ трябва да са прозрачни.

Пентагонът иска да разположи своята ПРО в Полша и Чехия като противопоставяне на евентуални атаки от Иран и Северна Корея. Балуевски отговори, че ако САЩ иск ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 137, October 2006
11 септември
На 11 септември беше отбелязана петата годишнина от терористичната операция в САЩ през 2001 г. Траурни тържества, църков...
    Нова спирала във въоръжаването
Срещата на Аляска на министрите на отбраната на САЩ и Русия - Доналд Ръмсфелд и Сергей Иванов, показа, че Вашингтон има ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com