Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Нова спирала във въоръжаването

Срещата на Аляска на министрите на отбраната на САЩ и Русия - Доналд Ръмсфелд и Сергей Иванов, показа, че Вашингтон има намерение да предложи или да принуди Москва да се откаже от редица ограничения в ракетната сфера, закрепенив двустранните договори за съкращаване на въоръженията.

Американската страна се опитва да убеди Москва да се съгласи в "използването на междуконтиненталните балистични ракети за нанасяне на точни удари по обекти на терористите чрез замяна на техните ядрени бойни глави с конвенционални."

Но още преди няколко месеца Москва отговори, че това ще доведе до нарастване на опасността от размяна на ядрени атаки, тъй като никой не може да разбере каква глава носи изстреляната вече балистична ракета и другата страна ще бъде принудена да отговори с изстрелването на балистичните си ракети с ядрени глави.

Освен това балистичните ракети на САЩ и Русия не са предназначени въобще за нанасяне на точни удари. Тяхната задача е да нанесат приблизителен удар по целта, даже в голям радиус. И никой не знае как с такава ракета може да бъде постигната точност, за да се използват срещу сравнително малки обекти на терористи.

Сергей Иванов предупреди, че Русия може едностранно да напусне Договора за ракетите със средна и малка далечина от 1987 г. (с далечина от 500 до 5000 км). Причина за излизането на Русия от договора може да бъде разширяването на НАТО към западните й граници, изграждането на нови бази и летища в непосредствена близост до тях, което променя радикалн ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 137, October 2006
ПРО на САЩ в Англия и Полша
САЩ най-вероятно ще изградят части от своята противоракетна отбрана (ПРО) в Полша и Англия, което ще е огромна провокаци...
    Израел загуби срещу "Вампир"
В хода на войната в Ливан израелската армия загуби около 130 танка, като от началото на август в боевете с Хизбула ЦАХАЛ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com