Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Супероперацията Контрол на мозъка
Епидемията на параноята
Проф. Милко Милов

Въпреки общоприетото мнение, човешката психика не притежава системен интегритет. Тя не е тясно интегрирана, а е свободно свързан "колаж" от мотиви, функции, настроения и убеждения, като всичките подлежат на външно манипулиране.

Заради това въздействието и реанжирането на човешкия мозък са много лесни. С определени техники за контрол, които бяха отработени през последните 50 години, човешката психика може да бъде разрушена на части и преструктурирана според исканата "спецификация" за около четири часа. И всичко без знанието на жертвата или неговото съгласие.

Трансформирането на свободния човешки разум в автоматически отговаряща машина е преднамерен експеримент в служба на политическите идеологии. Термините са контрол на мозъка и мислите, и пране на мозъка. Те са верни и са сложни психологически и социални интеракции.

В България от 15 години се развива епидемия от политическа параноя, дължаща се на факта, че в политиката влязоха психически болни хора, които упражняват върху населението истински терор. Явлението отдавна е дефинирано, въпреки че у нас то е неизвестно.

Още в началото на XX век италианският психиатър и криминолог - Цезаре Ломбросо е написал: "Под невинната външност се крият импулси толкова опасни, че е трудно от пръв или от втори поглед да ги забележим."

Хората с параноични черти лесно се поддават на обществени фобии и си въобразяват заплахи, които предизвикват в другите, за да могат да ги манипулират. За да получат подкрепата на околните, те им вну ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 137, October 2006
Методи и средства
Публичните скандали с подслушването на политици, прокурори, съдии, бизнесмени и журналисти са само върхът на айсберга.Ос...
    Експериментите по "изпирането на мозъците"
Изтичащата сега информация за тези програми отдавна е практика. Още през септември 1950 г. за първи път започна да се го...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com