Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Комедията от "леви" и "десни" грешки продължава
Интелектуален клуб "Строго секретно"

Отново сме пред избори и отново 55 на сто от българите заявяват, че няма да гласуват. Това е традиция. По-интересно е, защо и за кого ще гласуват останалите 45 на сто.

Ниско участие още потвърди отрицателната обществена оценка на политическия елит след 1989 г. Това означава, че както и преди, демократичното легитимиране, този път на президентската власт, ще е дефицитно. Друго едва ли може да се очаква, защото на сцената са същите артисти, които ви убеждават, че е трябвало да бъде иначе, но не е станало.

Правото на глас е ваше и вие ще прецените дали ще го упражните. Но то все пак трябва да се базира върху някаква рационална основа, даже, когато става дума за политически аномална държава като България. Именно тази основа липсва от 15 години и милиони българи я търсят без да я намерят. Нищо чудно. Живеем в държава, в която всичко е наопаки, в която лявото е дясно, а дясното - "не знам какво си". Хората не знаят за какво гласуват, въпреки че ги убеждават, че едните са от левицата, а другите от десницата.

Но да се разграничи левицата от десницата в България е все едно да се търси разлика между еротиката и порнографията. Мисия неизпълнима, комедия от грешки със сбъркани артисти.

Разделянето на левицата и десницата у нас се прави чрез самопровъзгласяване, а не с програми, философия или действия. По-трагичното е, че това е един "елит", който е раково-колониална администрация, в която върхушката на "левите" и самопровъзгласилите се "десни" преразпределят богатството, ко ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 137, October 2006
Нова тренировка на Кастро
Заради очакванията от неизбежния край на последния комунистически диктатор Фидел Кастро изпратихме нашите фоторепортери ...
    Бръсненето на болярите
От поредната годишна класация на полското списание Wprost се разбира, че 100-те най-богати олигарси в Централна и Източн...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com