Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Варвари в архивите
Стефан Петров

Със законопроектите за досиетата потвърждаваме, че България е държава на абсурдите.

Независимо какъв вариант ще мине в Народното събрание - дали за лустрация със забрана на упражняване на професията, или съобщаване на имената на сътрудниците на ДС и военното разузнаване, това е престъпление, нарушаващо няколко закона, конституцията и Хартата за правата на човека.

Преди всичко е дискриминация на хора, които не са извършили никакви престъпления в момента на своята дейност. Напротив, действали са в защита на интересите на държавата във форма, която е приета във всички демократични държави.

На второ място спрямо тях се извършва исторически, политически и идеологически реванш на онези, срещу които те са се борили.

Това са най-важните аспекти на отварянето на досиетата - кой го прави, защо го прави и как го прави, и че утре всеки от "осветените" ще има право да съди държавата и евентуалната комисия. Този закон, ако бъде внесен в Трибунала за правата на човека в Страсбург, ще падне за една минута.

Това потвърждава нашия извод, че идиотизмът в България е заразна болест и че хората, които са се захванали за досиетата, се ръководят от коренно различни мотиви, преди всичко от стремежа за реванш. Не е случайно, че онези, които след 1990 г., най-активно настояват за лустрация, елиминиране, ограничаване, изхвърляне и т.н. на бившите работници и сътрудници на Държавна сигурност са същите, срещу които те се бореха след 1944 г. Това са бивши членове на фашистки и нацистки стру ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 137, October 2006
Бръсненето на болярите
От поредната годишна класация на полското списание Wprost се разбира, че 100-те най-богати олигарси в Централна и Източн...
    Сладкият живот ­ садо-мазо
Бихме искали да продължим нашата просветителска мисия и да се спрем на друга преобладаваща тенденция у нас - садо-мазо, ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com