Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
18 години след 10-ти ноември
Какво и защо се случи зад кулисите на преврата /6/
04.2008

Станалото на 10 ноември 1989 г. в България беше функция на ставащото в СССР и в социалистическите страни от Източна Европа, като някои основни аспекти бяха разгледани в последните броеве на "Строго секретно".

Но станалото и ставащото в България преди и след 10 ноември 1989 г. беше и в контекста на процесите, развиващи се на Запад, преди всичко в САЩ и тогавашната Западна Европа.

Досега никой не се е опитвал да направи този анализ, преди всичко в най-важния, икономическият аспект. Със сигурност това не е случайно, защото такъв анализ веднага показва, че нямаше никаква обективна и неизбежна обреченост на социализма в България, Източна Европа и в самия СССР. Обратното - те реално вече бяха спечелили "великата битка" и само появата на Горбачов и неговата "перестройка" обезглавиха системата и доведоха до сегашната безизходица. Заради това, колкото и парадоксално да изглежда, сегашната системна криза на САЩ се дължи в голяма степен именно на краха на социализма.

В няколко броя на "Строго секретно" ще се спрем на този неизвестен контекст на сегашната глобална криза, която не започна през 2000 г., нито през 1990 г., а много, много по-рано.

Истина е, че човечеството в момента се сблъсква с изключително сериозна икономическа криза. Нейната дълбочина все още не се осъзнава. Все още не се разбира, че тя е с общоцивилизационен характер и не е само национална катастрофа на американците.

Човечеството преминава през критична фаза на своето развитие. Нейното име е глобализиран ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 155, April 2008
Дали Йоан Павел II беше евреин
За това отдавна се говореше не само във Ватикана, но и в Полша - дали Карол Войтила (Йоан Павел II) главата на Римокатол...
    Независимостта на Косово е прологът
Отварянето на Кутията на Пандора в Косово ще има изключително важни последици в регионален и глобален контекст.Ще се спр...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com