Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Среща в Хелзинки

На 21 октомври в Хелзинки се състоя една важна среща, за която не се знаеше дали се е състояла. Срещнаха се началникът на обединените щабове на САЩ адм. Майкъл Мулен и началникът на генералния щаб на Русия адм. ген. Николай Макаров. И до днес не е ясно целта на срещата защо е била в неутрална Финландия.

Според Макаров, с американския му колега са обсъждали ситуацията в Кавказ и Южна Осетия, като руската страна е информирала американската за структурата на предвидените руски военни бази в Южна Осетия и Абхазия. На тях ще има 3700 руски военнослужещи. До влизането им в действие през 2009 г. ще са необходими 12 месеца за изграждането на инфраструктурата.

Но вероятно двете руски бази не са били фокусът на срещата на двамата висши военни, която е първата от доста време в този формат.

Преди всичко тя с ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 163, Dec. 2008
Посланията на Русия: от Европа до финансовата архитектура
Отдавна животът на Русия не е бил наситен с толкова важни за страната, Европа и света събития. Те следваха едно след дру...
    Ще има ли втори 11-ти септември
САЩ в момента са бракуван самолетоносач, който не се поддава на командите за промяна на курса. Това обаче не е всичко. С...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com