Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Основните централи на световния шпионаж
Реанимацията на Rollback /1/
Документация "Строго секретно"

Налице са признаци, че политиката на САЩ спрямо Русия ще остане неизменна, т.е. както по времето на Студената война преди 60 години. По онова време планът за борба със СССР и неговото влияние в света официално се наричаше Rollback - "откат назад". Но малко хора знаеха, че тази програма беше преписана от хитлеристката "теория за освобождението" и предполагаше със силите на новата коалиция на евроатлантистите - този път без бомби и снаряди, но с методите на информационно-психологическата война - да се открадне от Русия нейната победа и преимуществата, постигнати във Втората световна и Великата отечествена война.

Този паралел не е абсурден, тъй като Rollback не е минало, което се вижда и от архивните документи, от които сега в САЩ свалят грифа за секретност. Те показват, че по времето на Студената война идеите на нацизма са били приети на въоръжение и от САЩ.

Всъщност в Германия още след Първата световна война беше разработена концепцията за "борба с комунизма" чрез създаването на пета колона в страните, които се предвиждаха за завоюване. Това беше така наречената "теория за освобождение", която през Втората световна война вече беше разработена подробно и подкрепена от широка конспиративна мрежа на антикомунистите, ръководена от шефа на военното разузнаване на Хитлер - Гелен. И именно този "пакет от идеи" нацистка Германия реши да продаде на англо-американските "съюзници", за да избегне тотално поражение.

Когато стана ясно, че Третият райх ще бъде разгромен, започнах ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 163, Dec. 2008
Защо и как беше убит Хайдер
На 11 октомври в 1 часа през нощта в автомобилна катастрофа загина десният австрийски лидер Йорг Хайдер. Едновременно за...
    Кибервъоръжаването
Днес повечето хора прекарват значителна част от времето си в Интернет. Този виртуален свят в голяма степен отразява и ре...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com