Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Това е криза с голямо "К"
Интелектуален клуб "Строго секретно"

Това е криза с голямо К. Нейният резултат няма да е циклична корекция, а фундаментална системна, политическа, цивилизационна, идеологическа и геополитическа промяна.

Засега не се знае колко голямо е това К. Не знаем и колко дълбоки ще са пораженията. Не се знае и какъв нов ред ще се роди, кой ще загуби и кой ще спечели. Кризата едва започва.

Знае се обаче, че се прощаваме с илюзиите, които през първото десетилетие на XXI век управляваха света. Става дума за последната идеологическа конструкция на ХХ век - либералният капитализъм. Сбогуваме се с така наречената "демокрация", която трябваше "да се разширява и укрепва", с икономиката, която трябваше "да расте" и с качеството на живот, което трябваше постоянно "да се повишава."

Само наивните не разбраха, че след 1990 г. започнахме да строим така нареч ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 163, Dec. 2008
Безвизово сбогуване с Буш
Въпреки че мандатът на Буш е до 20 януари 2009 г. епохата на бушизма приключи. Това е добра новина за САЩ, но лоша за пр...
    Дали ще изтървем и "Южния поток"
Появилата се в края на октомври информация, че Русия обмисля промяна на маршрута на газопровода "Южен поток", като в нов...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com