Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
САЩ са пред фалит
Заклинанията за край на рецесията са илюзия
10.2009

Нито една система не е вечна. Капитализмът също е система и като всяка има определен срок на живот. В момента капитълизмът е в предсмъртна агония. Сега се надува последният балон - помпане на банките с емисия за сметка на държавните средства. Но скоро и този балон ще изгърми. Вероятно това ще настъпи през октомври-ноември, заедно с публикуването на данните на отминалата фискална година в САЩ и за следващата - 2010 г.

САЩ са във фактически фалит. Доближиха установения таван за държавния дълг от 12,1 трилиона долара. Таванът е утвърждаван от Конгреса и е кредитният лимит на САЩ, ограничаващ държавните разходи. В момента той е 56 на сто от брутния продукт. При преминаване на 60 процента това ще е фалит на САЩ. И ще стане в близките седмици.

Смешни бяха решенията на Г-20 в Питсбърг - ограничиха бонусите ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 173, October 2009
Израел готви Трета световна
Израел може да е в последните седмици на подготовката на атака срещу Иран. Според информация от различни източници следв...
    По повод една годишнина
Като млад човек, преди години имах възможност да обиколя почти всички места, за които ще стане дума. По-късно този маршр...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com