Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Русия-САЩ: бойното поле
Бойното поле на САЩ е и територията на постсъветските републики
Група за анализ на "Строго секретно"

Кризата в САЩ и Европа би трябвало да отнеме въздуха от платната на тяхната геополитическа и военна атака срещу Русия. Но парадоксално и въпреки огромните трудности те успяха да изнесат новата Студена война до границите на Русия при президентството на Клинтън и Буш-младши. Сега задачата на Обама е да удържи тези позиции и да подготви окончателната атака срещу Русия за нейното разчленяване.

Новата "желязна завеса" беше спусната от Балтика през Черно море и Турция до Грузия и Централна Азия. Русия е обкръжена плътно и няма буферна зона за влияние. От всички страни са недоброжелателни или русофобски режими. След тях следват базите на САЩ и НАТО.

При очертаващата се дългогодишна слабост на САЩ, сега на ЕС и НАТО се възлага задачата да са достатъчно силни, за да изолират, изтласкват и конфронтират Русия. Това е централен компонент на плановете на САЩ за контрол върху Евразия и света. Съюзниците на САЩ в НАТО трябва да се противопоставят с всички сили на най-опасния сценарий - голямата коалиция на Китай, Русия и евентуално Иран, която вече се появява в рамките на Шанхайската организация за сътрудничество.

Само четири години след появата на "Голямата шахматна дъска" на русофоба Збигнев Бжежински, САЩ и НАТО нахлуха в Афганистан и в Централна Азия, именно в района, където се срещат интересите на Китай, Русия и Иран и където има обективна база за тяхното сътрудничество. Американски военни се появиха в бившите съветски републики в Казахстан, Таджикистан и Узбекистан, където ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 176, Jan-Feb 2010
Цените - как ви ограбват
България е страната с най-абсурдните цени в Европа, чрез които постоянно сте ограбвани - за лечение, пътувания, леки кол...
    Не само Homo, но и Sapiens
Подсказаха ми, че поне заради 16-годишнината на "Строго секретно", създаден с моя историческа грешка, би трябвало да спо...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com