Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Перманентната скрита война
03.2010

Според водещи световни публицисти, последните 10 години, т.е. първото десетилетие на XXI век, са най-тежките от два века насам. Не знам как са го изчислили, но съм съгласен.

От себе си ще добавя, че тези 10 фатални за човечеството години съвпадат с 20-годишнината от въвеждането на демокрацията в България. Оптимистичният момент е, че все още сме живи. Песимистичният е, че не се знае какво ще бъде утре. И дали няма да ни ликвидират в буквалния смисъл. Защото не само аз твърдя, че преди 20 години Студената война направо премина в нова световна война. И че агонията на капитализма може да отнесе цялото човечество.

Ликвидирането върви по две линии. Първата е сегашната перманентна скрита война. Втората е, че краят на финансовия капитализъм в САЩ и Запада може да ни върне към епохата на варварството.

Ще започна от първата теза - че в света върви перманентна война. Военните считат, че война има тогава, когато самолетите хвърлят бомби, когато стрелят танкове и войниците се избиват, когато войските на противника сеят смърт и разрушения, фронтовете се местят насам-натам.

Но съвременната война е различна. Тя е като радиацията. За нея всички знаят, всички се страхуват, но не я виждат, като че ли я няма.

Но войната си върви. Хората гинат. Държавите се рушат и изчезват. В историята първо изчезват онези държави и народи, които, даже умирайки, се правят, че не забелязват водената срещу тях война.

Състоянието на съвременната война е перманентно. Това е постоянен управляем хаос ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 178, March 2010
Адът в Хаити - made in USA
13 януари 2010 г. ще влезе завинаги в историята на Хаити. Върху този остров като че ли се стовари божието наказание. Зем...
    И езикът ви ще щръкне
Съвременният основен (basic) български език не е труден. С едно словесно съчетание от три думи можем да изразим всичко. ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com