Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
България - по пътя на банкрута
04.2010

Българските "политици" се ръководят от принципа "може нищо да не виждам, по-важното е мен да виждат". Лично аз предпочитам принципа "не е важно да те виждат, важното е ти да виждаш".

Така е при повечето народи - всяка човешка величина, преди да стане култ, трябва да "отлежи", т.е. йерархизирането на личностите е станало клон на историческата политика. По-просто казано, ако чакам да бъда признат, по-добре е да се гръмна, за да ускоря процеса.

Всъщност в наше време всичко е подложено на съмнения. Засега се спасява само вярата в бога. Поне за вярващите. А знаете ли защо? Защото никой не го е виждал. И китайските императори са се придържали към същия принцип - ръководили са огромната държава без народът да ги види приживе, т.е. властта е била неперсонифицирана и абстрактна. В момента обаче, в който тълпата ги вижда, властта губи своя чар и става посмешище.

Така е и с нашите политизтърсаци - нищо не виждат, но умират другите да ги виждат и по цял ден се зверят и лезят в телевизора, или грухтят по радиото. Около тях мирише на урина и фекалии. Даже сексът им е страшен - на напъните може да не устоят шевовете на лифтинга на поредната силиконена чалгаджийка, врещяща, че има право на изява.

Но единственото място, където съществува истинска свобода, се намира между двете ви уши. При някои хора то се нарича глава. Ако не сте свободен със себе си, няма да бъдете никак свободен. Но тъй като главата е мислещ орган, свободен е онзи, който разполага със знания и информация. Надп ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 179, April 2010
Как юанът глътна долара
Китай се готви за схватка със САЩ. Американците не са доволни от бюджетната политика на Пекин и от твърде ниския, според...
    Готови ли сте за Великата Депресия
От две години задаваме въпросът, дали сме готови за настъпващата Велика Депресия и се опитваме да дадем някои съвети. Но...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com