Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Терорът срещу Русия
Стимулиран от мрежи на запад и изток
Анализ на "Строго секретно"

На 27 март в 7,56 часа сутринта започна нов етап на необявената терористична война срещу Русия. В московското метро се взривиха две жени-камикадзе, така наречените "черни вдовици". Както показаха записите от охранителните камери на метрото те вероятно са били взривени дистанционно от съпровождащ ги мъж на около 30 години, с кавказки външен вид.

Двете жени-самоубийци, които са се качили на метрото на станцията "Югозападна" са били подпомагани от две други жени. Целият квартет е бил на видима възраст между 18 и 20 години. Две от тях са били с ясен славянски произход.

Първата "черна вдовица" се взриви на метростанцията "Лублянка" в 7,56 ч. Нейната бомба с еквивалент около 4 кг тротил избухна по време на най-голямото сутрешно натоварване на метрото. Взривът настъпи при спиране на влака, на станцията, в момента на отварянето на вратите. Експлозивът вероятно е бил хексоген, като бомбата е била пълна с железни парчета, за да се получи ефектът на шрапнел.

Втората бомба беше взривена 40 минути по-късно на станцията "Парк на културата". Вероятно е трябвало да бъде взривена на станцията "Октябърска" в близост до Министерството на вътрешните работи, като по този начин бъдат обозначени двете цели. На "Лубянка", както е известно, се намира сградата на бившия КГБ и на сегашния негов наследник - Федералната служба за безопасност (ФСБ), а на "Октябърска" е МВР. ФСБ е основната сила по намирането и унищожението на терористите в Северен Кавказ. Спирката "Парк на културата" е по-малк ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 180, May-Jun 2010
10 000 тона фалшиво злато
Тази новина, въпреки всичко, си пробива път и ще се окаже най-голямото мошеничество не само на XX и XXI век, но и въобще...
    Вместо cash ни пратиха ash
Реалностите стават все по-сюрреалистични. Никога не съм предполагал, че ще се наложи да коментирам връзката между иконом...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com