Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Агонията не може да бъде спряна
Интелектуален клуб "Строго секретно"

Най-лошите прогнози се потвърждават. Пред нас е най-острата и драматична фаза на кризата, която ще завърши с тотален срив.

Вероятно през втората половина на 2010 г. ще изгърми и балонът на държавните дългове на САЩ и Запада. Няма да се размине и на България.

В рамките на неолибералния съвременен капитализъм решение на дълговете на бюджетите и пенсионните системи няма, тъй като съкращаването на държавните разходи и увеличаването на данъците води до по-нататъшна икономическа стагнация и депресия.

Вторият пристъп ще ни унищожи окончателно. Причината е безкрайно проста. А тя е, че сегашната финансово-икономическа система, както и цивилизационният модел на човечеството са изчерпани и вече не функционират. Поддържането им е като злокачествен рак - дава метастази, убиващи все още живите клетки на планетарния организъм.

Това е криза на системата. Системата се казва капитализъм. Значи това е криза на капитализма, което означава, че той трябва да си отиде и да дойде нова система. Западният глобален модел е свършил с тяхното глобализиране, т.е. печатането на неимоверни количества зелени хартийки. Но Земята се оказа ограничена и системата повече няма накъде да се разширява, т.е. да печели. А тъй като нейният живот зависи от печалбата, това е край на системата, олицетворявана от англосаксонския капитализъм.

За съжаление, в този момент човечеството няма алтернатива. Социализмът в СССР и Източна Европа беше унищожен. Русия е скована в същата система. И Китай е с ограничени в ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 183, August 2010
Знаете ли, че...
Показваме ви уникална снимка, направена от Космоса - от European Space Agency, на Мексиканския залив. Гледате укриваната...
    Да живее Далай Лама, Четиринадесетият!
След като ни набутаха в пълна международна изолация на Балканите, в Европа и света актуалните "пожарникари" решиха да ко...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com