Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Третата световна ще е първа ядрена
09.2010

Голямата картина около Иран продължава да е мрачна. Ако има някаква логика, войната предстои и може да започне през следващите 120 дни. Светът е на прага на Трета световна война.

Ролята на Израел е да бъде спусък на атаката. Иран ще отговори. След това ще се намесят САЩ и ще използват термоядрено оръжие. Всъщност войната ще бъде термоядрена от самото начало.

За пръв път подготовката за нея се води на регионално и глобално равнище и за пръв път с използването на климатично и геофизическо (тектонично) оръжие, с максимална обвързаност с политическия, икономическия и военния живот на планетата.

Приемането на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за нови санкции срещу Техеран, подкрепена от Русия и Китай, не спря тази подготовка.

Иран е заобиколен отвсякъде от американски бази, в това число и в България. Произведено и доставено е оръжието за атаката. В Персийския залив, Индийския океан и Средиземно море е съсредоточена огромна военноморска армада на САЩ и НАТО.

Засега все още има надежда за някаква договореност между САЩ, Русия и Китай за предотвратяване на конфликта. Но имайки предвид, че във Вашингтон външната и военна политика се определя от тандема Хилари Клинтън-Робърт Гейтс, които продължават политиката на Буш-младши, шансовете не са големи.

Трагичен със своите последици може да се окаже отказът на Русия да достави на Иран ракетните комплекси С-300. Освен преките загуби от около 25 милиарда долара от връзките с Иран, може да излезе от "иранската игра". Въпреки физическото пускане на АЕЦ Бушер, ясно е, че Кремъл засега не успя да наложи отношения с Иран, базирани на Договора за неразпространение на ядрените оръжия и тяхното наличие в Израел. Всички опити за приобщаване на новия руски елит към западната англосаксонска върхушка се оказаха напразни. Евентуална война на САЩ и Израел срещу Иран ще е узаконяване на политиката на едностранни наказателни операции под лъжливи предлози.

На предстоящата война срещу Иран се спираме подробно на другите страници. Тук ще разгледам някои нейни по-уникални аспекти.

Първият е включването на Земята в оръжейния арсенал на САЩ. Земетресението в Хаити, нефтеният разлив в Мексиканския залив, незапомнената суша в Русия, най-големите наводнения в историята на Пакистан, опасността от разрушаване на най-голямата язовирна стена в света в Китай... Това най-накрая наложи адекватно възприемане на колосалната заплаха от използване на геофизическо (тектонично) и климатично оръжие. Все пак хората трябва да се замислят как тези тектонични-климатични удари съвпадат с предполагаемите цели на САЩ, на които им беше нужна трагедия в тези страни и райони в реално време. И като по поръчка тя се случваше.

Неотдавна беше открито явлението "космотресение" в горните слоеве на атмосферата. Започвайки от 2008 г. електромагнитното поле на Земята започна да нараства, появи се колосална дупка в тропосферата, от януари до юни бяха фиксирани рекордно високи температури и странни облаци с електрически оттенък. За първи път те са били наблюдавани през 1885 г., когато Никола Тесла, бащата на бъдещото климатично и сеизмологично оръжие, е правел експерименти за "модифициране на времето".

Когато големите експерти говорят, че 3,5-гигаватовата мощност на системата HAARP е несъизмерима с мощността на атмосферните процеси, забравят, че още през 1998 г. една от задачите на тази система беше определена като "създаване на йоносферни лещи за фокусиране на високочестотната енергия с цел предизвикване на йоносферни процеси, чийто потенциал може да се използва от Департамента на отбраната на САЩ". С по-прости думи, йоносферна леща-плазмоид, създадена от микровълновото излъчване на HAARP в нужното време и на нужното място, може да предизвика атмосферни процеси с чудовищна мощ. В този ред е и аномално устойчивият антициклон над Русия, нагрял въздуха до рекордните за последните 1000 години 40 градуса, най-големите за последните 100 години наводнения в Пакистан и т.н.

В областта на икономиката все повече експерти предвиждат, че през септември ситуацията ще излезе извън контрол. Даже в САЩ беше зададен въпросът "как досега не сме забелязали, че сме една фалирала държава". Ако не са, ще го забележат през следващите 120 дни, през които ще се появи "призракът на Хинденбург". Става дума за катастрофата на дирижабъла "Хинденбург" през 1937 г., т.е. за съвпадение във времето на 5 основни икономически, финансови и борсови фактори, които ще доведат до срив до 120 дни. Това само засилва вероятността САЩ да направят опит да се измъкнат от кризата с война в Близкия Изток.

Вероятно и ЕС в сегашната си форма ще престане да съществува. Главният аргумент в полза на разпадането или трансформирането му е фактът, че това обединение се превърна от икономическо в политическо и съчетава държави с различни системи при огромни различия между севера и юга. Най-зле са страните от Източна Европа. Реалното производство в тях беше унищожено, а доходите на жителите им се поддържаха със спекулативния ръст на цените на недвижимите имоти и дотациите от ЕС. Сега и двата фактора не действат.

Различните сценарии на евентуалната война срещу Иран анализираме от няколко години. Кодовото наименование на операцията TIRANNT - Theater Iran Near Term, съществува от май 2003 г. Сценарият на ударите включва няколко хиляди цели в Иран. Военният план беше "най-напред Ирак, след това Иран", като това е част от военно планиране в глобален мащаб. И Израел е част от този план. Неговата военна програма е интегрирана във военния план на основните операции срещу Иран от 2006 г. от Стратегическото командване на САЩ. Израел де факто стана член на НАТО. Всяка негова военна операция се нуждае от "зелена светлина" от Вашингтон. Заради това самостоятелна операция на Израел е невъзможна от военна и стратегическа гледна точка.

Но началната атака на Израел срещу Иран ще бъде представена като "самостоятелно решение на Тел Авив". Иран ще отговори. И това ще бъде използвано от Вашингтон за оправдание като "защита на Израел", а не като "война срещу Иран".

Реално ще става дума за съвместна операция на САЩ и Израел с логистична подкрепа на НАТО. Още от 2006 г. Вашингтон и Тел Авив предвиждат използването на тактически ядрени оръжия срещу Иран. Наследявайки плановете на Буш и Чейни, сега Обама реализира доктрината на изпреварващо използване на ядрени оръжия срещу Иран, ако "Техеран отговори на атаката на Израел". Израел, от своя страна, също има планове да бомбардира Иран с тактически ядрени оръжия.

Предпочитаните ядрени заряди, които ще бъдат използвани от САЩ, ще са преди всичко бомбите В-61 за унищожение на бункерите с капацитет от една трета до шест пъти бомбата над Хирошима. Ядреният арсенал на Израел е съставен от термоядрени заряди, носени от ракетите Jericho-III с обхват 6500 км.

Иран ще отговори на атаката, което означава, че от началото си войната ще бъде първата термоядрена война на планетата. Тя вероятно ще бъде предшествана от някаква автопровокация, съчинена от САЩ и Израел, като 11 септември 2001 г. Но може и да не си губят времето с такива съчинения.

На човечеството така или иначе му остават още няколко седмици или месеци по-спокоен живот.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 184, September 2010
Дяволите свирят на HAARP
Досега за климатично сеизмичното оръжие се говореше с хипотези. От няколко седмици обаче официални източници в Русия, Ки...
    Тези за глобален размисъл
Заради летните отпуски приключваме този брой на 23 август. В момента АЕЦ Бушер, позицията на Турция и построената от Кит...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com