Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Третата световна ще е първа ядрена
09.2010

Голямата картина около Иран продължава да е мрачна. Ако има някаква логика, войната предстои и може да започне през следващите 120 дни. Светът е на прага на Трета световна война.

Ролята на Израел е да бъде спусък на атаката. Иран ще отговори. След това ще се намесят САЩ и ще използват термоядрено оръжие. Всъщност войната ще бъде термоядрена от самото начало.

За пръв път подготовката за нея се води на регионално и глобално равнище и за пръв път с използването на климатично и геофизическо (тектонично) оръжие, с максимална обвързаност с политическия, икономическия и военния живот на планетата.

Приемането на резолюцията на Съвета за сигурност на ООН за нови санкции срещу Техеран, подкрепена от Русия и Китай, не спря тази подготовка.

Иран е заобиколен отвсякъде от американски бази, в това число и в България. Произведено и доставено е оръжието за атаката. В Персийския залив, Индийския океан и Средиземно море е съсредоточена огромна военноморска армада на САЩ и НАТО.

Засега все още има надежда за някаква договореност между САЩ, Русия и Китай за предотвратяване на конфликта. Но имайки предвид, че във Вашингтон външната и военна политика се определя от тандема Хилари Клинтън-Робърт Гейтс, които продължават политиката на Буш-младши, шансовете не са големи.

Трагичен със своите последици може да се окаже отказът на Русия да достави на Иран ракетните комплекси С-300. Освен преките загуби от около 25 милиарда долара от връзките с Иран, може да излезе от "иранската игра". ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 184, Sept. 2010
Дяволите свирят на HAARP
Досега за климатично сеизмичното оръжие се говореше с хипотези. От няколко седмици обаче официални източници в Русия, Ки...
    Тези за глобален размисъл
Заради летните отпуски приключваме този брой на 23 август. В момента АЕЦ Бушер, позицията на Турция и построената от Кит...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com