Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
Важни съвети към "правителството"
От колектива

Ще се опитаме да обясним по елементарен и достъпен начин, т.е. според умственото равнище на така нареченото правителство, какво трябва да правят в областта на икономиката, за да не я ликвидират напълно.

За да може България да се развива, трябва да расте нейният брутен национален продукт. За да расте този продукт той трябва да се отразява в цифричките на централната статистика. За да може Борисов и статистиката да отчетат ръст, ще им дадем няколко съвета.

Първият от тях е, че могат да се позоват на указания на Европейския съюз и на посланика на САЩ в България, че в брутния национален продукт трябва да се отразява цялото производство, в това число от нелегалната сива икономика и от такива перспективни отрасли като проституцията и наркотиците.

От икономическа гледна точка това е напълно правилно - щом като това са новосъздадени стойности и блага, те не могат да се укриват. Още повече, че имат постоянни потребители, които даже рискуват живота и здравето си в крайно трудни условия - магистрални канавки, мазета, тавани, подлези, в студ и пек и т.н.

Институцията, която би трябвало да отразява статистически тези производства е полицията. Но тя няма време, тъй като търси "октопода" не в Министерския съвет, а в аквариума на Паул. Но ако намерят време ще видят, че това производство върви добре и в споменатите неотчитани от статистиката сектори са преминали от дребното занаятчийство към фазата на добре организираните структури и конкурентната борба на живот и смърт с използ ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 185, October 2010
Светът стигна до повратна точка
Не бъдете глупаци. Икономиката на Запада не умира. Тя вече е умряла. Антикризисните мерки в САЩ и ЕС не вършат никаква р...
    Ще строим ЕС-затвор
Членството в ЕС ни дава възможност да се специализираме в така наречените затворнически услуги. Ще ви обясним по какъв н...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com