Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Основните централи на световния шпионаж
Увертюра към войната 3.0
Кибератака StuxNet срещу "Бушер"
Анализ на "Строго секретно"

Една от най-страшните истории на последните седмици беше откриването на вируса StuxNet, тайното оръжие за атака срещу иранските (и не само) ядрени съоръжения, преди всичко срещу атомната електроцентрала в Бушер. По същия начин могат да бъдат взривени атомни електроцентрали в Русия и Китай, да се спре тока на Москва и Пекин и т.н.

Това е началото на глобалната кибервойна. Вирусът ще промени съвременния начин на водене на войни.

От достъпната досега информация ще се опитаме да съставим картината на случилото се и на онова, което може да се случи...

Ясно е, че става дума за компютърен вирус, предназначен за прехващане на управлението на промишленото оборудване. По този начин StuxNet е първото открито супер кибероръжие, предназначено да унищожава цели рафинерии, заводи, атомни и водни електроцентрали и т.н.

Червеят StuxNet беше открит през юни 2010 г. от една фирма в Беларус. И колкото повече се знае за него, толкова повече става ясно, че той е кибероръжие, създадено да премине от дигиталното пространство в реалния физически свят и да унищожава важни цели на евентуалния противник като даже предизвика ядрена катастрофа, например чрез вътрешно взривяване на АЕЦ Бушер. Неслучайно веднага се върнаха предположенията, че катастрофата на АЕЦ Чернобил беше подобна операция, или пък неотдавнашното взривяване на Саяно-Сушенската ВЕЦ, което щеше да бъде още по-грандиозна катастрофа.

Има основания да се предполага, че вирусът Stux Net е суперпрофесионален софтуер. Според експ ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 186, Nov. 2010
Дали ще има "шок и ужас" срещу Иран
Речта на президента на Иран Ахмадинеджад на сесията на ООН на 21 септември 2010 г. беше наистина важна. Но това не се ра...
    СССР-САЩ: "Ядрената 1983"
Учебният сценарий беше следният...Провокационни действия на САЩ и техните съюзници от НАТО доведоха до криза в отношения...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com