Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Все пак ни четат
"Сивата" държава България
От колектива

За да получава заплати и за да има от какво да краде, администрацията събира данъци от легалния "бял" бизнес и от гражданите, поне от онези, които са съвестни и имат някакви приходи.

Сривът на събираемостта на данъците при актуалното правителство се дължи на същите фактори, но на тяхната липса - "белият" бизнес се свива, хората печелят все по-малко. Едните и другите нямат доверие в управляващата гарнитура и изчезват в сивата икономика.

Българската сива икономика със своите размери започва да става огромна дупка. Засега там се изпаряват 40 на сто от брутния национален продукт. "Сивите" стават такива по принуда, защото са унищожавани от държавата, от данъците, от вилнеещата бюрокрация и корупцията.

Дилемата е или ние, или тези шарлатани, които от бели хора ни направиха сиви маргинали и докараха икономиката ни в сивата европейска опашка, което е нашият сив край...

България само по отношение на сивата икономика е на челно място в Европа. С shadow economy ни изпреварваг само Естония и Литва.

Относителният дял на нашата сива икономика, според The size and Development of the Shadow economies of 21 OECD Countries е между 36,4 и 42,1 на сто. Това означава, че 40 на сто от икономиката ни е "под земята."

В България сивата икономика е израз на недоверието на българите в държавата, на убеждението, че държавната администрация е престъпна структура, която паразитира от труда на хората.

Да припомним, че сивата икономика е стопанска дейност, която не е регистрирана или се ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 186, Nov. 2010
Капитализмът като лихва
Сегашната ситуация може да се сравни с филм на ужасите. Напрежението расте, зад ъгъла се показва поредно чудовище, всичк...
    Желязната бразилска българка
Наричат я "желязната". Има български корен, била е член на градските партизански отряди, осъдена от хунтата за нападение...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com