Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

България e първа в ЕС по подслушване
Екип на "Строго секретно"

България е на първо място в Европа по следене, подслушване, манипулиране на гражданите и грубо погазване на техните права и на конституцията.

Според достоверни източници Държавната агенция "Национална сигурност" - ДАНС, разработва български политици, журналисти и бизнесмени по поръчка на чужди посолства. Това дава основание на засегнатите да съдят полицейско-фашизоидния режим на Борисов-Цветанов в Страсбург за нарушаване на конституцията, която гарантира достойнството на човека и вменява неговата защита на публичните власти.

Разработката от ДАНС на българи по поръчка на чужди посолства, т.е. на чужди служби на територията на България, съвпадна с подобни скандали другаде в Европа.

Така например в Швеция посолството на САЩ е осъществявало следене на шведски поданици.

В съседна Норвегия правителството поиска обяснения от посолството на САЩ след разкритията, че норвежки полицейски служители са следили норвежки граждани по американска поръчка. Посолството на САЩ в Осло е ангажирало 15-20 местни бивши висши полицейски офицери, за да разработват интересни за тях норвежци в политиката, медиите, бизнеса и т.н. Данните са събирани в специална база-данни SIMAS.

Какво се прави в България? Предвиденият за тази цел бюджет от 100 милиона лева е достатъчно красноречив. Интересно обаче кога ще бъде направена проверка в МВР и ДАНС на цените и спецификацията на закупуваните специални средства. Има основания да се предполага, че поне половината от споменатата сума се "приватизира ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 187, Dec. 2010
Отново за великата лунна измама на САЩ /5/
Съмненията, че американците никога не са били на Луната и че това е една колосална фалшификация и мистификация, съчинена...
    Къде сме ние, къде е Европа
Преди две години на основата на анализи в чуждестранни медии представихме най-актуалната картина на мястото на България ...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com