Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Досие ­ актуална тема България
Къде сме ние, къде е Европа
България продължава да е в опашката на Европа
Статистическа служба "Строго секретно"

Преди две години на основата на анализи в чуждестранни медии представихме най-актуалната картина на мястото на България в Европа. Тогава тя беше на предпоследно - 26-то място, в ЕС, с общи точки от сравнителната класация 1216,75. След нас беше само Румъния със 182,43 точки.

Днес, две години по-късно от първия анализ и четири години след приемането ни в ЕС, отново даваме пълната картина на мястото на България в Европа, нещо, което досега у нас никой не е правил не само защото не може, а защото и не иска.

Картината е мрачна. България продължава да е в дъното на Европа - със 1291,70 точки и изпреварва Румъния - 1262,88, като след тях е паднала само Латвия - с 1238,49 точки (в резултат на безпрецедентния финансов и икономически срив в тази страна).

Анализът е разработен в три основни групи - Икономика, Държава, Общество.

Резултатите за 27-те страни от ЕС са преизчислени в точки, като се приема, че най-доброто равнище за дадения показател възлиза на 100, а другите следват пропорционално след най-добрия.

Големият брой показатели дава достоверна и обективна картина.

В най-важния раздел "Икономика" България продължава да е на предпоследно място в Европа, като брутният национален продукт на един човек спрямо средния за ЕС възлиза на 45 на сто. След нас е само Румъния.

Във втория раздел "Държава" България е също на предпоследно място в ЕС - по основния показател на Гини, т.е. социалното неравенство и пропастта между бедните и богатите през последните 20 години.

Ед ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 187, Dec. 2010
България e първа в ЕС по подслушване
България е на първо място в Европа по следене, подслушване, манипулиране на гражданите и грубо погазване на техните прав...
    Лъжите на езика на тялото
Body language - езикът на тялото, е цяла наука. В България тя се отнася преди всичко за лъжите на така наречения "елит"....

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com