Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Разкарайте тези идиоти
Всеки си е заслужил imago-то
02.2011

Само преди няколко седмици се появи призивът "да разкарате тези идиоти" (според Платон) и "цялата останала сволоч" (според Достоевски).

Призивът намери бърз отзвук заради доказаното срастване на властта с организираната престъпност, масовото подслушване от Борисов и Цветанов на техните аверчета и на всеки, който не върви по тяхната пожарникарско-физкултурническа гайда.

Ясно е, че подслушването е по нареждане на Борисов в изпълнение на Цветанов, ДАНС, ДОТИ, ГДБОП, без прокурорско и съдебно разрешение.

От появилите се цифри се вижда, че България е на първо място в Европа по подслушване. На практика е било слушано цялото активно население на страната и най-грубо погазвана конституцията.

Стигна се до трагично-комичната ситуация, че пожарникарят обвини чрез подслушването своите подчинени, че са престъпници от ранга на тежък умишлен бандитизъм, за който наказанието е над 5 години - от подготовка на убийство до терористичен акт. Само в такива случаи законът разрешава използване на СРС-та.

Така, самият Борисов съобщи на обществото, че ни управлява престъпна сган, която трябва да е в затвора, а не да вилнее във властта. Те пък - чрез излезлите записи - му отговориха, че начело на тази престъпна сган е самият Борисов, който само с далаверите в митниците е нанесъл колосални загуби на държавата от 4-8 милиарда евро. За това във всяка демократична държава щяха да го пратят в затвора, а в нормална държава - да го обесят на централния площад. Но тъй като България не е нито демократична, нито нормална, един пожарникар и един физкултурник се опитват да наложат неофашистки терор и лично отмъщение за собственото си нищожество и простотия.

Тези индивиди са психопати. Психопатът е опасна подгрупа на Homo sapiens на ниско интелектуално равнище, който в тълпата не се забелязва, но става видим, когато индивидът се изкачи в социалната стълбица. По-просто казано, когато му лъсне задникът. Това е популистка девиация в репродуктивната еволюция.

Случаят е сериозен. Подобни шизоидни върхове на политическото притворство отдавна не бяха постигани не само в България. Някакъв селски тип, с героично повдигната на едната страна глава, с присвити устни, тече всеки час на деня и нощта от радиата и телевизиите.

Напълно закономерно в момента България има най-некадърното и престъпно правителство, което може да съществува в държава от Третия свят. Профанизирането на обществото стигна своя апогей. Моделите на поведение, които се налагат - да бъдеш прост, мутроиден и с повече сланина, отколкото мозък, избутаха един пожарникар за премиер на България. Популизмът и простащината взеха окончателна победа. Скоро властта на идиотите ще е пълна.

Става дума обаче за нещо по-опасно - за пълзящ фашизъм. Разбира се, появата на Борисов е нашенска пародия на явлението. Но това не облагородява вонята, която започва да се носи от неофашизма.

Предупреждаваме за това от няколко години. У нас този процес започна с появата на наследника на военния престъпник Борис - Симеон Кобургготски. От мътилката на така наречения преход, наред с маргиналите, изплуваха и отрепките от миналото и техните наследници.

Както в миналото, така и сега фашизмът се ражда от умората на хората от крайния либерализъм и от следните характеристики:

Първо: това са периоди на икономически спад, безработица и социално разслоение.

Второ: това е криза на старите властови структури.

Трето: това е време на ръст на песимизма в обществото.

Четвърто: това е време на нарастващо давление на низините върху върхушката.

Пето: ръст на сенчестите структури на управление.

Шесто: демонтаж на предишните социално-политически и икономически институции.

Седмо: олигархията се опитва да остане на власт не чрез "ляв поврат", а с олигархичен фашизъм, който трябва да стане глобофашизъм.

С Борисов продължи да се навива спиралата на негативната политическа селекция. За психиатрите е достатъчно да видят походката му - "ейш, кой си ти", която е характерна за комплексар, влизащ в кръчмата на съседното село като се ежи, но се озърта накъде да офейка преди да са го напердашили.

Гласувалите за Борисов не си дават сметка, че са типичен пример за програмирано поведение, свойствено за шизофреници, лишени от възможността да правят самостоятелен избор.

Това е отдавна отработена програма на психопатично поведение и те гласуват, въпреки че подозират, че това са поредните "идиоти".

Така се стига до българския ад на лъжата. В ада триумфира глупостта, измамата и простотията. Това е смъртта на политиката. Защото хората, които все още могат да мислят, знаят, че това е антиполитика, смешна клоунада и евтина гротеска, играна от някакви маргинални хорица, наричащи се по ирония "политическа класа".

Да се замислим накратко какви са отличителните черти на тази "политическа класа", освен неумело укриваната игноранщина.

На първо място е използването на думи, лишени от всякакъв стил. На второ място е плещенето на безсмислени глупости, публично и шумно. На трето - пълна невъзможност да се занимават с важните неща, които се отнасят до реалния живот на няколко милиона българи. На четвърто място е селското хитруване, простащина и цинизъм.

Политиката беше разстреляна. Понятието за публичната служба, което нямаше време да се вкорени, беше набързо елиминирано.

В българската политика само клоунът, пъчещ се постоянно в телевизора, може да се взима насериозно. Така се тръгва към диктатурата на простаците и на мракобесието.

Но със своето примитивно умствено равнище те не се уморяват да ни обясняват, че са най-големите и красивите за последните 20 години. Цинизмът е, че именно те правят някаква "равносметка" на отминалия период, въпреки че не са решението, а причината. По-просто, отдавна трябва да са в затвора.

В тази връзка поне от статистическа гледна точка се появява въпросът, дали Борисов е бил подлаган на психотест и какви са били резултатите.

Това е човек, който е учил само за пожарникар, няма никаква квалификация и реално няма ценз за никаква квалифицирана работа. Може да бъде само нощен пазач.

Липсата на квалификация и качества не му пречат да има "голям мерак" да се представя за такъв, какъвто не е.

Ясно е обаче, че в момента България има премиер с най-дебел врат в Европа и с най-нисък IQ.

Ясно е, че пред нас е човек, който прави "политическа кариера" с единствената цел да се спаси от личното отмъщение на своите аверчета от подземния и надземния свят. С една дума - да е във властта, а не в затвора.

Ще припомним, че според достоверни източници Държавната агенция "Национална сигурност" - ДАНС, разработва български политици, журналисти и бизнесмени по поръчка на чужди посолства. Арогантността е огромна, защото ДАНС, като държавна структура, трябва да действа въз основа на:

  • спазване на Конституцията и законите на Република България;
  • зачитане и гарантиране на правата на човека и основните свободи;
  • защита на информацията и източниците на придобиването й;
  • сътрудничество с гражданите;

Но практиката е точно обратната.

В България започна ерата на безконтролната полицейщина и безогледно нарушаване на човешките права. Зад това се крие корупция, некадърност и престъпност.

Срещу тях е общество, страдащо от общонароден Алцхаймер, което вечерно време си готви дрехите за следващия ден според прогнозите на метео-пожарникаря, който ще реши проблема с глада и безработицата като нахрани гладните с безработните.

Не се правете на изненадани. Този човек (и другите около него) премина процеса, наричан в ентомологията пълно преобразуване, т.е. ларва, пашкул, какавида и т.н., пред вашите очи. Започна кариерата си в някаква незаконна охранителна фирма, след това във фазата, наричана Pupa, се залепи зад един мадридски бандит, който га направи главен секретар на МВР. След това получи оформяне във фазата на окончателния овад - imago, като кмет и премиер.

Всеки има такова imago, каквото си е заслужил. Искахте идиоти, ето ви ги. И след 50 години хората ще казват, че тези, които са позволили да ги управляват такива идиоти със сигурност са били още по-големи кретени.

P.S. Що се отнася до думата "идиот", тя не е обида в смисъла, присвоен от българските политици.

Преди всичко тя е медицински термин и диагноза, отразяващи определено умствено състояние. Напоследък тя се използва предимно за разни премиери и президенти, които не са и чували думите на най-големия глупак на света Форест Гамп: "Добре е да си идиот, когато никой не те гледа." Но ние ги гледаме.

На второ място, оригиналът на думата "идиот" има по-различен от българския смисъл. Тя идва от гръцката "идиотес" и означава човек, на който му липсват професионални умения, необразован, невежа, игнорант. На английски думата "идиот" описва глупав или тъп човек. И само в психологията думата "идиот" означава "кретен" и "дебил".


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 189, February 2011
Дали Земята навлиза в нова ледникова епоха
Сегашната зима в Европа е най-студената от времето на последния слънчев минимум, регистриран преди няколкостотин години....
    СНВ-3: Капитулация на Русия
Договорът за съкращаване на стратегическите нападателни въоръжения СНВ-3 най-вероятно ще бъде ратифициран от Сената на С...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com