Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
САЩ най-накрая убиха Осама
Но не съвсем
06.2011

На 1 май 2011 г., почти 10 години след терористичните операции в Ню Йорк и Вашингтон през 2001 г., американците ликвидираха и погребаха окончателно в морето най-големия злодей на XX и век, терорист "номер 1" на всички времена и земи Осама бин Ладен.

Окончателното ликвидиране на Осама е истинско постижение на погребалното изкуство, на което биха завидели и древните фараони.

Ако някой си направи труда да преброи колко пъти Осама беше завинаги убиван, ликвидиран, погребван и т.н. щеше да се учуди от възможностите му да възкръсва поне 10 пъти повече от Христос.

Но това е дребен детайл на фона на истината, че същият този Обама бин Ладен не беше жив от 2001 г., което добре се знаеше от политическата, разузнавателната и военна върхушка на САЩ, която въпреки това, продължаваше да го преследва по целия свят (похарчени са най-малко 1 трилион долара), да го бомбардира и убива, като в крайна сметка да го измисли и наложи като оправдание за започналата след 11 септември 2001 г. глобална "война с тероризма", за която този Осама нямаше абсолютно никаква вина, освен че преди това се беше съгласил да стане съучастник на САЩ във войната в Афганистан срещу СССР и агент на ЦРУ с името Тим Осман.

Както неведнъж предполагахме в миналото Осама бин Ладен отдавна не беше между живите. Вероятно си беше отишъл от този свят още в края на 2001 г. от проблеми с бъбреците в Дубай, или в Пакистан, или в Афганистан, след американските бомбардировки на подземния комплекс на талибаните Тора Бора.

Това обаче не попречи на сегашната американска администрация да съчини пореден кич и вече окончателно да ликвидира Осама в неговото луксозно "убежище" в Пакистан.

Но и този път Осама няма да изчезне окончателно. Номерът сега е друг. Защото веднага Ал Кайда заплаши, че ще започне ядрен джихад срещу САЩ и Запада заради убийството на техния лидер. Значи, трябва да се очакват ядрени провокации, съчинени от същите центрове в САЩ, отново в името на Осама.

За да няма съмнение, че нещо такова ще се случи, президентът на САЩ Обама заяви: "Неговата смърт не е край на нашата борба. Няма съмнение, че Ал Кайда ще продължи своите атаки срещу нас."

Но къде все пак беше Осама на 11 септември 2001 г.?

Още на 10 септември 2001 г., т.е. един ден преди атаката срещу Ню Йорк и Вашингтон той е бил приет в пакистанската военна болница в Равалпинди и е бил там на 11 септември. Това означава, че неговото местопребиваване е било известно на Белия дом на 12 септември, когато държавният секретар Колин Пауъл започна преговори с Пакистан за Осама.

Това може и да е обяснението зa информацията от френски източник, че през лятото на 2001 г. Осама е имал среща с представител на ЦРУ по време на лечението си в Американската болница в Дубай (Обединените арабски емирства), където е бил на бъбречна диализа. За първи път за срещата беше съобщено през октомври 2001 г., което потвърждава досегашните изводи, че "ако американците нямаха Осама, щяха да измислят Осама".

И така, през юли 2001 г. в Дубай се е състояла тайна среща между Осама и местния резидент на ЦРУ - Лари Мичел. Осама вече беше "враг № 1 на САЩ". Въпреки това е бил в американската болница в Дубай между 4 и 14 юли, и по време на хоспитализирането си е приемал членове от своя род от Саудитска Арабия. По същото време и агентът на ЦРУ го е посетил в болничната стая. На 15 юли, един ден след като бин Ладен се е върнал в Пакистан, агентът е бил отзован в САЩ.

Основен въпрос - защо, щом като американците са знаели къде между 4 и 14 юли се намира техният най-голям враг, не са го арестували. Отговор - защото нямаше да имат претекст да започнат на 11 септември "войната срещу тероризма".

Втори основен въпрос - защо са отишли да преговарят с Осама, какво е било обсъждано и какво са му обещали.

Според пакистански източници, бин Ладен е бил приет във военната болница в Равалпинди за диализа на 10 септември. Военните са отстранили целия персонал от урологията и са изпратили свой екип. Когато са му помагали да слезе от колата, от персонала са разпознали бин Ладен. Преди това от Пакистан беше съобщено, че пакистанското разузнаване е помогнало на талибаните да купят машини за диализа и че те са били за Осама. Тогава президентът Мушараф съобщи, че Осама е болен от бъбреци и че е близо до смъртта.

Пакистанската военна болница има тесни връзки с военните представители на САЩ в Равалпинди. Въпреки това на 10 септември пак не е имало никакъв опит за арестуването на Осама. Диализната процедура продължава повече от 24 часа в повечето болници по света, което предполага, че Осама е бил в болницата и на 11 септември 2001 г., по време на атаките, и че това е било известно на ЦРУ. На 12 и 13 септември генерал Махмуд Ахмед - шеф на пакистанското военно разузнаване, проведе преговори във Вашингтон със заместник-държавния секретар Ричард Армитидж. За какво са преговаряли точно тогава?

Всичко това може да означава следното: през лятото на 2001 г. ЦРУ е имало една или повече срещи с Осама с когото са преговаряли. Заради влошеното здраве Осама е обещал да прекрати дейността си срещу американците в Афганистан, Пакистан и Саудитска Арабия, ако му позволят да се върне в Саудитска Арабия. Американците са обещали на Осама това и че ще направят всичко възможно да го излекуват, като е бил снабден с преносима апаратура за диализа. Но в началото на септември състоянието на Осама рязко се е влошило и той е бил приет във военната болница в Равалпинди.

Възможни са два варианта.

Първият е, че Осама е починал в болницата и оттогава е използван от Буш като оправдание за войната срещу тероризма.

Вторият вариант е, че Осама е починал преди лятото на 2001 г. След това е бил "разиграван" като подготовка за Операция 11 септември.

Но след това Осама постоянно го убиваха. За неговата смърт беше съобщавано поне пет пъти. През декември 2001 г. съобщиха, че е бил убит при бомбардировките на Тора Бора в източен Афганистан. През януари 2002 г. президентът на Пакистан Первез Мушараф заяви, че Осама е умрял от бъбречна недостатъчност. През октомври 2002 г. президентът на Афганистан Хамид Карзай каза, че дългото мълчание на Осама показва, че той е умрял. През април 2005 г. се появи съобщението, че Осама е умрял, но че свещената война ще продължи. През октомври 2005 г. в Пакистан съобщиха, че Осама е умрял преди четири месеца до Кандахар и е бил погребан в местното гробище.

Преди това пък го погребаха по време на земетресението на 8 октомври в Кашмир. Но американските служби продължават са считат, че Осама се укрива в "зоната на племената" на границата между Пакистан и Афганистан.

Заслужават внимание и две други забравени изявления. Първото беше на предишния държавен секретар на САЩ Маделин Олбрайт, която говореше за "дълбокозамразения Осама бин Ладен" още през 2003 г. Дали това означава замразен в някаква морга"?

Една година по-късно, през лятото на 2004 г., бившата премиер на Пакистан Беназир Бхуто шокира западните столици като заяви, че най-търсеният от САЩ човек може да е скрит в "мазето на президента на Пакистан". Ставаше дума за мазето на същия Мушараф. "Попитайте генерал Мушараф дали е истина" - се надсмя тя над западните служби.

Дали това не означава, че трупът на Осама е в някой хладилник и ще бъде представен в определен момент.

Театърът продължаваше.

Американците си измислиха виртуални терористи и ги убиват когато им трябва, след това ги съживяват при подходящи случаи. Не хора, а митове. Това е точната дума. Митове. Осама. Но преди всичко самата Ал-Кайда. Фикцията Ал-Кайда или по-точно база-данните Ал-Кайда.

Малко преди смъртта си предишният външен министър на Англия Робин Кук каза, че Ал-Кайда не е никаква терористична група, а база-данните на международните муджахедини и трафиканти на оръжие, използвани от ЦРУ и Саудитска Арабия, за да прекарват в окупирания от СССР Афганистан оръжие, партизани и пари.

Това беше потвърдено и от служител на френското разузнаване, който по онова време е работел в Йордания. Двама от йорданските му колеги са били компютърни експерти, въвели различни термини, единият от които е бил Qeidat i-Taaleemaat, т.е. "да влизат в информационата база-данни, или по-късо Al Qaida, т.е. "ще бъдеш наказан".

В началото на 80-те години Ислямската банка за развитие, намираща се в Джеда (Саудитска Арабия) и постоянният секретариат на Организацията на ислямската конференция са купили нова компютъризирана система, в която е била въведена цялата база-данни на конференцията. Страните-членки на организацията са имали достъп до база-данните и по телефона, както и техните посолства по света. Според пакистански източник база-данните е била разделена на две основни части - информационен файл, от който участниците в срещите и заседанията са могли да взимат информацията, файл за решенията, в който са били записвани документите на предишните сесии. На арабски файловете са били наречени Qeidat il-Taaloomaat и Qeidat i-Taaleemaat. Тези два файла са били събрани в един файл, наречен на арабски Qeidat ilmutiaat, което е преводът на английски на думата data-base - база-данни. Но арабите използват за по-кратко думата Al Qaida, което означава "база".

Ал-Кайда е останала базаданни на Ислямската конференция, като и ислямски групи са имали достъп до информацията. Заради това беше нещо нормално и Осама бин Ладен да има връзка с мрежата, като член на важно саудитско семейство в бизнеса. Ал-Кайда е била използвана и от муджахедините в Афганистан, за да поддържат електронна връзка със своите роднини в Саудитска Арабия. По времето, когато Осама е бил агент на ЦРУ, база-данните Ал-Кайда е била комуникационното средство, по което са изпращани кодираните или засекретени съобщения.

Ал-Кайда не е била нито терористична група, нито собственост на Осама бин Ладен. Истината е, че няма никаква ислямска терористична група. Но имаше огромна пропагандна кампания на САЩ, Англия и Израел.

И под тази фикция се изработваше образа на неуловимия терорист № 1. Лицето се оказа по-ужасно от маската. Тероризмът се впи в артериите на човечеството като вампир. Ненавистта заля половината свят - войни в Ирак, Близкия Изток и Кавказ. Фикцията беше използвана за създаването на геополитическа атака на САЩ, опакована като религиозни войни. Но най-важното е, че терорът престава да бъде организация или човек. Той е нещо друго, много по-опасно и трайно. Това е концепцията на новите безкрайни войни, които могат да продължат десетилетия.

Да се върнем накрая накратко към някои основни контури на "миража Осама"…

Всички видеофилми или фотографии на Осама бин Ладен след 11 септември сочеха, че става дума за фалшификати. Това не беше Осама бин Ладен или поне онзи, когото американците до 11 септември представяха, че е най-опасният терорист в света.

... През 1986 г. шефът на ЦРУ Уилям Кейси започна да ескалира войната срещу СССР. ЦРУ подкрепи инициативата на ISI за вербуване на радикални мюсюлмани от целия свят, които идваха в Афганистан.

Сред чужденците беше и студентът от Саудитска Арабия Осама бин Ладен, син на строителния магнат Мохамед Бин Ладен, който беше приятел на покойния саудитски крал Файсал.

Първото му пътуване в Пешавар беше през 1980 г. През 1982 г. се премести там. През 1986 г. участваше в изграждането на подземния комплекс от тунели, финансиран от ЦРУ, известен като Тора Бора. През късната пролет на същата 1986 г. двама американци пътуваха за хотел Hilton в Sherman Oaks в Калифорния, за да се срещнат с представители на муджахедините.

Единият от тях беше Тед Гундерсон, който имаше зад себе си кариера във ФБР и беше нещо като контрольор на специалните агенти през 60-те години.

Вторият човек беше Майкъл Риконоскюто, чиято задача беше да обсъди помощта за муджахедините с Man Portable Air Defense Systems - т.е. стингерите.

Риконоскюто и Гундерсон пътуваха за хотела, за да се срещнат с представители на муджахедините и да обсъдят техните нужди от оръжия. Единият "муджахедин" се наричаше "Ралф Олберг". Името на вторият беше "Тим Осман".

"Ралф Олберг" всъщност беше американски бизнесмен, водеща фигура в доставката на оръжия и технологии за муджахедините.

Вторият мъж беше 27-годишният саудитец "Тим Осман", чието истинско име беше... Осама бин Ладен. Тим Осман беше псевдонимът, който му дадоха при вербовката от ЦРУ.

Режисьорите бяха вътре в САЩ. Тим Осман, т.е. Осама бин Ладен, беше техният човек, за техните цели.

На 11 септември Осама, т.е. Тим Осман, беше отново изваден от нафталина на небитието, което поставя въпросът дали въобще има такъв човек, или е тотална фикция, съчинена от началото до края от ЦРУ и Моссад...

И още нещо. Tim Ossman. Отново игра на думи - os, ossis означава "кост" на латински. Патронът на Джордж Буш (баща и син) е сектата "Череп и кости".


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 193, June 2011
Дали "краят на света" вече е започнал
Този въпрос се задава от учени и обикновени хора. Дали това, което става в момента на планетата, е "краят на света", пре...
    Борисов, Цветанов и наркотрафикът
Обвиненията към Б. Борисов за участие в наркотрафика през България и Балканите стават все повече. Появяват се и предполо...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com