Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
"Страшният съд" срещу банкстерите
Ние сме 99%, те са само 1%
11.2011

Бунтът започна на площада Tahrir в Кайро, пренесе се в Agora (Атина) и Puerta del Sol (Мадрид), стигна до Wall Street (Ню Йорк) и обхвана 951 града в 92 държави.

Всички възрасти и всички класи излязоха на улицата в протест срещу социалната, финансова, политическа и стратегическа криза.

Дали това е световна революция? Не се знае.

В Ню Йорк започна акцията под лозунга: "Да окупираме Уол Стрийт". Полицията се намеси - стотици арестувани, ранени, няколко убити.

Дали в САЩ започна социалният бунт? Мненията са разнопосочни. Някои считат, че става дума за контролирана и манипулирана акция на американската върхушка, която иска да изпусне парата, натрупана под похлупака на кризата на американското общество. Други са убедени, че става дума за автентичен протест на американците срещу "банкстерите", за кардинални финансови и социални реформи под лозунгите: "Долу капитализма", "Ние сме 99 процента, те са само 1 процент". Това е класова война - 1 процент най-богати американци срещу останалите 99 процента.

Неравенството в САЩ е по-лошо, отколкото в Египет, Тунис, Йемен и повечето латиноамерикански бананови републики. Заради това сравняването на "Уол стрийт" с площада "Тахир" в Кайро не е случайно. Америка прилича все повече на Египет с милиони обедняващи и безработни, воюващи ежедневно да свържат двата края.

Това е краят на началото на края. Икономическият "страшен съд" наближава. Тоталната катастрофа е неизбежна. Земетресенията, ураганите, ядрените катастрофи ще бъдат нищо в сравнение с финансовия Армагедон, който вече е на хоризонта.

Наричат го и икономически "страшен съд". Дали ще бъде толкова лош, колкото Великата депресия или Втората световна война? По-лош - казват все повече икономисти. Онези събития бяха разходка в парка в сравнение с тоталния колапс, който настъпва в десетки държави по света. Това са водещи световни икономисти.

Какво предвиждат? 2012 г. - граждански войни ще избухнат по цялата планета, валутите ще се превръщат в хартийки без никаква стойност. Анархията и хаосът ще покриват целия свят, правителствата ще се опитват да налагат тирания, за да се противопоставят на изплашените и гладуващите хора.

Ще се появи остър дефицит от храна и вода, цените на енергията ще скочат до небесата. Заради това споменатите 99 процента избират острия социален протест, който може да прерасне в революция.

Няма излизане от сегашния капан. Единственото нещо, което може да се случи, е пълен колапс на всичко, което познаваме. И ако си мислите, че той ще се случи без една нова голяма "гореща война" се лъжете жестоко.

САЩ навлизат във втора Велика депресия през 2012 г. Европа се приближава към колапса на валутния си съюз, който е неизбежен. Това са оценки на 12 водещи световни експерти, които могат да се обобщят по следния начин - решаването на дълговия проблем на Запада с трупане на повече дълг е безумие.

Доминото вече пада. ЕС изчерпа всички опции в момента, в който САЩ вече са скочили във Великия каньон. Въпросът е дали Русия и Китай ще последват.

По-голямата част от света е мъртво банкрутирала. Сцената след мъртвия банкрут си е мъртва.

Катастрофата започна, след като най-големите глупаци по света разбраха, че доларът е "едно нищо".

Сега говорим за две бомби. Едната са десетките трилиони долари извън САЩ, които притежателите могат всеки момент да хвърлят на пазара, за да се отърват от тях.

Втората са десетките трилиони дълг вътре в САЩ, които бяха създадени след началото на кризата през 2007 г. Тези две експлозивни съчетания водят към катастрофални резултати.

Едно нещо е сигурно. Колкото и да се опитва американската върхушка да изведе кризата в чужбина и преди всичко в Европа, нейният епицентър ще бъде в САЩ. Доларът на САЩ е де юре национална валута поне на още три държави и де факто национална валута на още 50. Основният износ на САЩ от много години беше износът на хартиени долари срещу реални продукти - мерцедеси, електроника, нефт, газ, кафе, кокаин. Но веселбата свърши, дойде време да се плаща.

Със сигурност никой не знае колко американски долари има извън САЩ в банки или частни лица. Но те вече бягат от долара и цената на златото достигна 1900 долара за унция. Ще скочи още. Ако театърът се подпали и един побегне от него, веднага ще последват всички паникьосани. Лошото е, че вратата е залостена отвън.

Доларът ще се обезцени с невероятни величини. Ще започне хиперинфлация. Валутата на една банкрутирала държава и на обществото, което не произвежда нищо е "едно нищо".

Идеята за връщане към златния стандарт също е спорна, ако се има предвид, че стойността на количеството налично злато по света е около 6 милиарда унции, което означава, че за да запълни дупката на несъответствието една унция ще стигне 30 000 долара.

От историята на света може да се направи един извод - нито една фалшива валута не е оцеляла. И всички са се провалили. Наблюдаваме поредния провал, този път на долара. Защото светът е на прага на хиперинфлацията, която ще ни върне към близкото и по-далечно минало. Показаните фалирали валути илюстрират какво очаква долара. Вероятността да бъде прибавен към тези картинки е голяма. Защото, когато става дума за пари, думата "безценно" в смисъл "без никаква стойност", е най-лошата от всички възможни.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 198, November 2011
Географията на наркотрафика
През 2010 г. в света е имало 210 милиона наркомани, тоест 4,8 процента от населението на възраст от 15-64 години, които ...
    Превратът на 10-ти ноември, 89
През ноември 2011 г. се навършват 22 години от началото на контрареволюцията в България, започнала с 10-ноемврийския пре...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com