Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Проблеми на глобалната сигурност и разоръжаване
ЕвроПРО е ПРО на САЩ
ПРО на САЩ е обявяване на война
Анализ на "Строго секретно"

Сблъсъкът на интересите на Русия и САЩ се изостри отново. Това все още не е гореща, но със сигурност е второ издание на Студената война.

Ескалацията стана бързо. На срещата на Азиатско-Тихоокеанския икономически съюз президентът на САЩ Барак Обама заяви, че американците ще изграждат своята противоракетна отбрана (ПРО) по целия периметър около границите на Русия. Съобщи и за мерки срещу Китай, което може да се оцени и като Студена война срещу Пекин.

Че САЩ от самото начало лъжеха за своята ПРО, като се оправдаваха с "ядрена заплаха от Иран и КНДР", беше ясно на всички. Но сега вече открито говорят за ПРО около цялата територия на Русия което може да означава само едно нещо - че нейното проектиране вече е изминало всички етапи на съгласуване - технически и финансови, и сега САЩ просто информират Русия за свършения факт.

От политическа и военна гледна точка това е обявяване на война. Не е задължително веднага да е гореща. Но все пак е война. САЩ биха искали да изчакат Русия сама да се самоубие и да загуби статута на ядрена супердържава. Но темповете за това самоунищожение явно не устройват американците. Заради това те ускоряват събитията със своята ПРО. Русия е в губеща позиция именно при стратегическите междуконтинентални ракети, които ще бъдат унищожени или елиминирани с ПРО.

Проблемът даже не е в това, че САЩ ще нанесат изпреварващ неядрен удар по руските балистични ракети. Този сценарий все още е малко вероятен. Но ПРО по периметъра на руските граници гарантира ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 200, Jan-Feb 2012
Войната срещу Иран вече започна
Според някои източници войната на Израел и САЩ срещу Иран "може да започне между декември 2011 г. (тоест в момента, в ко...
    Русия - САЩ: ново замразяване
На 23 ноември 2011 г. президентът на Русия Дмитрий Медведев направи важно изявление. Имайки предвид националните флагове...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com