Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Тема на месеца
Силиконовите бомби изгърмяха
Михаил Стефанов

На 23 декември 2011 г. френските власти препоръчаха на жените, носещи силиконови импланти на гърдите, произведени от фирмата Poly Implant Prothese - (PIP), да ги отстранят. Въпреки че не беше съобщено е ясно, че наредбата се дължи на факта, че тези дефектни продукти, с които по света са били направени над 300 000 импланти (б. р. - от тях над 2000 в България) причиняват рак, тоест жените, които са били подложени на операции за увеличаване или реконструкция на гърдите с импланти, произведени от френската фирма PIP, са под сериозна заплаха за здравето и живота.

В съобщението на френското министерство на здравеопазването нещата са замъглени, като се казва, че препоръката да бъдат отстранени имплантите на PIP има изпреварващ характер. Това обаче не променя факта, че министърът на здравеопазването Хавиер Бертран взе решение без прецедент в историята на пластичната хирургия и протетиката. Френските власти ще покрият разходите за отстраняване на дефектните импланти на всички носещи ги жени. Около 6000 от тях, на които некачествените протези са били имплантирани след мастектомия, могат да разчитат на възстановяване на разходите по импланта и поставяне на нови. Но онези французойки, които са си направили операции от естетична гледна точка (те са мнозинството) за поставянето на нови импланти ще си плащат сами. Разходите за тези операции ще ударят джоба на френския данъкоплатец с около 60 милиона евро.

Но зад тази истерия се крие една голяма измама. Френската фирма PIP, която б ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 202, March 2012
За игнорантите и миражите за шистовото Елдорадо
"Строго секретно" беше първият аналитичен център в България и един от първите в Европа, който постави въпроса за добива ...
    Изхвърлете ваксините, те ви убиват
Това не е преувеличение. Ако знаехте какво има във ваксините, с които дупчат вас от най-ранна възраст и продължават да п...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com