Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Политика
Супермагистралата на дълга на PIIGS
Стефан Петров

Доминото на държавния дълг на страните от ЕС продължава да пада. По-точно, товари се на тирове, движещи се по супермагистралата на дълга.

Някои картинки са по-убедителни от всякакви думи. Така е и с долните, на който се вижда, че най-задлъжнелите страни-членки на ЕС - Гърция, Ирландия, Италия, Португалия и Испания, така наречените PIIGS, ще се нуждаят от магистрала с 13 платна, напълнени с тирове в продължение на 3 километра, представляващи дълга от 2,91 трилиона евро на страните PIIGS.

Дългът е към европейските най-големи банки. Засега това се укрива, но рано или късно хората ще разберат, че парите им ги няма или че са били фатално "инвестирани".

Тогава метафорната магистрала с тирове, пълни със 100-еврови банкноти, ще се проточи с километри, и километри и така нататък.

Финансовата криза в страните от еврозоната поставя съществуването на обединена Европа под заплаха. Но докато икономиките на Гърция и Ирландия са сравнително малки за мащабите на ЕС, големият проблем ще бъде Испания. Причината е ясна. ЕС няма достатъчно пари да помогне на Мадрид, тъй като предвиденият спасителен фонд за всички ще бъде изчерпан.

Исландия, която беше първа, е 112-та икономика в света, Ирландия е 38-та, Португалия - 36-та. Испания обаче е 9-та икономика в света, Италия е 7-та. Крахът им ще има унищожителни последици не само еврозоната и ЕС, но и за цялата световна икономика.

В момента кошмарът е Испания, с публичен дълг над 1 трилион евро. За сравнение дългът на Гърция беше 300 ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 202, March 2012
Изхвърлете ваксините, те ви убиват
Това не е преувеличение. Ако знаехте какво има във ваксините, с които дупчат вас от най-ранна възраст и продължават да п...
    Най-голямата икономика в света е сивата "Система D"
Световният черен пазар, тоест глобалната сива икономика, е най-бързо растящата и е оценявана на над 10 трилиона долара. ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com