Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

И договорът за средните и малки ракети е под въпрос

Дали Москва готви следващата си крачка и ще излезе от Договора за забрана на ракетите със средна и малка далечина (РСМД).

Ако Русия наистина иска да защити своята сигурност трябва да прекъсне действието на още един договор и да пристъпи към строителството на нова военна машина. След напускането на унизителния ДОВСЕ, подписан от Горбачов през 1990 г., Русия вече не е длъжна да спазва истанбулските договорености от 1999 г.

Но това е малко на фона на тоталната промяна на съотношението на силите от Ламанша до Урал, където руснаците се оказаха в губеща позиция. Това означава, че Москва трябва да търси стратегически отговор на превъзходството на НАТО, както в сила, така и в бойна техника. Отговорът ще бъде скъсването на още един позорен горбачовски договор за забраната на средните и малки ракети от 1987 г. и създаване на "съкратени" Топол-и, тоест намалени с една степен ракети, със средна далечина и висока точност на боя с ядрени и неядрени бойни глави, с развита система за космическо целеуказване.

По същество става дума за възраждане на съветската програма Съзвездие-Р. Вероятно ще започне и възраждането на далечната авиация с нейните свръхзвукови самолети Ту-160, всеки от които носи по 12 крилати ракети от типа Х-55 (и перспективно неядрените Х-555). Ще бъдат създадени и силни групировки от евростратегически изтребители Су-34. Ще приключи процеса на влизане на въоръжение на крилатата ракета с авиационно базиране Х-102. Всички тези крачки ще са заплаха на бързо поразява ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 202, March 2012
Дали ще се върнат ракетните железопътни комплекси
Ракетните бойни железопътни комплекси, които през 2005 г. бяха свалени от дежурство и след това унищожени според договор...
    ПРО на САЩ превръща Европа в заложник
Въпреки предупрежденията на президента на Русия Медведев за евентуалните мерки, с които Москва ще противодейства на прот...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com