Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Конспирация ли е теорията на конспирацията
Какво всъщност се случи с "Фобос-Грунт"
Документация "Строго секретно"

От самото начало беше ясно, че нещо не е наред с автоматичната междупланетарна станция "Фобос-Грунт", първата за последните 15 години руска сонда, предназначена за изследване, кацане и доставка на образци на грунта от тайнствения списък на Марс - Фобос, обратно на Земята.

Сондата беше изведена на орбита на 9 ноември и 2011 г. Но вместо да полети към Марс, падна обратно на Земята на 15 януари и 2012 г. Според официалните данни на Войските за въздушно-космическа отбрана на Русия, апаратът падна в Тихия океан на 1250 км западно от принадлежащия на Чили остров Уелингтън. Но между тези две дати - 9 ноември и 15 януари, се разиграваха много странни събития.

В началото "Фобос-Грунт" беше изведен на ниска околоземна орбита. Ракетата-носител Зенит-2 SB беше отработена по разписание. Отделянето на апарата също така стана по график, но в нужния момент двигателната установка на "Фобос-Грунт" не заработи. А именно тя трябваше да изведе станцията на орбита за полет към Марс. Наблюденията показаха, че станцията се намира на опорна околоземна орбита, но с нея нямаше никаква връзка. Така беше в течение на две седмици.

Веднага след отделянето на ракетата-носител станцията предаде на Земята информация, че слънчевите батерии са се отворили и цялата апаратура работи нормално. След това "Фобос-Грунт" излезе от зоната на видимостта на руските станции за следене и навлезе в сляпата зона, където трябваше да бъде даден първият импулс за нейното преминаване на междинна елиптична орбита. Но ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 202, March 2012
Оръжето Kel-Tec KSG
Оръжието от гладкостволен тип Kel-Tec KSG е изработено от частната американска фирма Kel-Tec CNC, която е добре известна...
    MI-6 призна за "шпионския камък" в Москва
Един от съветниците на бившия премиер на Англия Тони Блеър - Джонатан Пауъл, най-накрая призна, че британската спецслужб...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com