Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Кабинет по медицина
Обратната страна на наномедицината
Д-р Михаил Тодоров

Думата Nano навлезе бързо и в българската литература, най-много при нанотехнологиите в медицината.

"Ти си това, което ядеш", е старата максима. Но какво ядем? Кой от хората, които ежедневно купуват продукти в супермаркета, лекарства в аптеката, кремове в парфюмерията знае какво въвежда с тях в своя организъм.

Но вече е известно, че в медицинските препарати, хранителните продукти, във всевъзможните средства за грижи за кожата, се добавят и наночастици, чийто последствия върху човешкия организъм не са изучени.

Напоследък активно се обсъжда проблемът за така нареченото "чипизиране", което се представя като някакъв електронен код, нанасян върху или под кожата на човека. Но трагедията е, че по същество това е направено отдавна, тоест всички сме чипизирани.

Наночастиците вече са в нашия организъм, във всяка негова клетка и никой не знае как ще се проявят утре и дали не са бомба със закъснител.

Вече се разработват микрочипове, които самостоятелно ще проникват в клетките на организма, попадайки там с храната, лекарствата, средствата за лична хигиена и т.н.

Това означава, че става напълно безконтролно чипизирнане на хората. Без нашето знание и съгласие в организмите ни се внедряват изкуствени, чужди и непредсказуеми наноорганизми.

За първи път идеята за използване на микроскопичните устройства, към които трябва да се отнесат и наночастиците в медицината, се появи преди десетилетия, когато някои учени мечтаеха за микророботи, които по кръвоносната система ще проникв ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 202, March 2012
Магията на числата
3401 тона са златните резерви на немската Бундесбанка. В момента струват около 155 милиарда евро59 тона кокаин годишно с...
    Черепите на извънземните
Не е нужно да гледате звездите, за да търсите извънземните. Доказателствата отдавна са на Земята, по-точно - под нея.Огр...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com