Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Политическият живот в нова България през отминалия месец
По острието на бръснача

Актуалният режим е в агония. Пълна безизходица в икономическата и социалната област. Никакви реални мерки за съживяване на производството. Неадекватност в областта на финансите. Нарастваща полицейщина в присъщото за тях примитивно издание.

България продължава да е най-корумпираната страна в ЕС. Според Transparency International, която огласи резултатите от Индекса за възприятие на корупцията за 2011 г., България е на първо място по корумпираност в ЕС с индекс - 3,3. Тя заема 86-то място в света (колкото по-назад сме в класацията, толкова по-голяма е корупцията).

Това се съпровожда и от срив в класацията на свободата на словото на "Репортери без граници". България за пореден път е на последно място сред страните от ЕС. Сривът е с нови 10 места. През 2009 г. бяхме на 71-во място, сега сме на 80-то място.

Мрачната картина се засилва и от двете таблици, които публикуваме за първи път.

Едната (долу) е за желаещите да напуснат България. И тук сме на едно от първите места. Над 54 на сто от българите биха желали веднага да напуснат страната. Изпреварваме даже Молдова, Нигерия и Колумбия. Показателно е, че за първи път от 20 години броят на желаещите да напуснат е по-голям от онези, които искат да останат.

Втората таблица (горе) отразява друга тенденция - на висшистите без бъдеще, тоест безработните млади българи с висше образование. Тук сме на едно от първите места в Европа.

Изводът е, че е нужно да се премине по острието на бръснача, като се промени цялата система. ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 202, March 2012
И тази война Германия губи
Меркел, Саркози, Меркози, Саркел... Съчетанията се използват за определянето на актуалния финансов и политически бардак ...
    Финансовият пакт не решава нищо
Постигнатите договорености от 25 страни-членки на ЕС да подпишат през март фискален (финансов) пакт за балансирани бюдже...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com