Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Финансовият пакт не решава нищо
Сашо Левов

Постигнатите договорености от 25 страни-членки на ЕС да подпишат през март фискален (финансов) пакт за балансирани бюджети и за таван за държавните дългове ще се запомни не само с поредните глупости, които плещеше присъстващият в Брюксел Б. Борисов, но с много по-важни неща. А именно, че България се бута там, където не и е мястото и че поема ангажименти, от които няма да имаме никакви ползи.

Онова, което е по-важно е, че България трябва да запише това в конституцията или в специален закон, като се откаже от своя фискален суверенитет заради някакво лекарство, което не лекува същността на болестта.

От политическа и икономическа гледна точка това е глупост, с която сегашната клика се опитва да прикрие пълната си несъстоятелност.

Най-напред няколко въпроса.

Дали България трябва да следва указанията на евроцентралата в Брюксел да бъдат ограничени бюджетните дефицити и държавните дългове с ясни мантинели? Разбира се, че да.

Вторият въпрос е дали България трябва да се присъедини към фискалния съюз, който се подготвя за еврозоната. Категорично не. Защо? Защото фискалният пакт не е никакво решение на правителствените дългове, а е само псевдорешение, чиято цел е да отнеме на страните членки и малкия суверенитет в областта на финансовата политика и да тласне ЕС окончателно към политически съюз под диктовката и контрола на Германия и Франция.

Този път позицията преди всичко на Чехия, а донякъде и на Полша, заслужава особено внимание, както и техните аргументи.

Основни ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 202, March 2012
По острието на бръснача
Актуалният режим е в агония. Пълна безизходица в икономическата и социалната област. Никакви реални мерки за съживяване ...
    Пощаджията ни донесе
- Само това ни липсва, да ни диктуват и конституциятаДмитрий Медведев, президент на Русия за обвиненията на Запада за фа...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com