Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Един удар, и Русия я няма – илюзия или реалност

След влизането на сегашния 44-ти президент на САЩ Барак Обама в Белия дом, някои аналитици предполагаха, че проектът за "бързия глобален удар" скоро ще бъде забравен. Нищо подобно. Не само че не беше забравен, но получи и развитие. Това показва, че смяната на президентите на САЩ не влияе върху него. Той е нужен на американската олигархия. При всички обстоятелства САЩ нямат намерение да се отказват от своите планове за глобално доминиране и завоюване на целия свят. Реализацията на бързия глобален удар се вписва във външнополитическата и военна стратегия на администрацията на Обама толкова органично, колкото и в политиката на Буш-младши. Същото ще бъде и със следващия президент, който и да е той.

Бързият глобален удар е добре обмислен проект и от гледна точка на САЩ е много перспективен. За съжаление неговите мащаби и влияние върху военно-стратегическата ситуация в света засега не се оценява. Ако всичко върви по плановете към 2024 г. САЩ ще разполагат с арсенал от средства за бърз глобален удар, способни с неядрени бойни заряди да нанасят удари по стратегически ядрени сили, но с много по-малки разходи и жертви сред гражданското население, инфраструктурни разрушения, екологични катастрофи и така нататък.

За голям плюс на проекта за бързия глобален удар се счита обстоятелството, че неговите въоръжения не попадат под каквито и да било ограничения според международните договори и позволява да се запази и свобода на действието.

Очаква се, че в близко време ще станат реал ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 208, Sept. 2012
Нефтената война се пренесе от морето върху тръбите
Обстановката в района на Арабския полуостров, който е бензиностанцията на планетата, през последните седмици рязко се пр...
    Супербомбата е готова
Най-голямата конвенционална бомба съществувала въобще на планетата е готова за използване от САЩ. Пентагонът завърши про...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com