Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Строго явно
След StuxNet се появи Flame

Появилите се информации, че "всичко, което правите се следи", много бързо бяха потвърдени. Така например микрофоните и камерите на клетъчните телефони и компютри дават възможност на "заинтересованите", тоест на спецслужбите или на централите за кибершпионаж, да слушат и виждат всичко, което става около собственика на телефона, без той да знае за това.

Че тези свойства за шпиониране са вградени в клетъчните телефони, се знаеше отдавна. Новото е, че спецслужбите вече имат всички възможности да включат микрофона на всеки клетъчен телефон или неговата камера от разстояние без притежателят им да подозира, че това е възможно.

Възможни са и още по-лоши неща - тези шпионски технологии да се използват даже когато телефонът е напълно изключен, като единственият сигурен начин това да не се случи, е да се вади батерията на апарата.

За разлика от клетъчните телефони, за компютрите се предполагаше, че са по-сигурни и че тези машини са защитени срещу шпионаж щом като имат антивирусни защити.

Но новият вирус flame идентифициран от дигиталната фирма Kaspersky Lab, е в състояние не само да проникне в компютърните системи без да бъде заловен, но и да извършва тотален мониторинг, в това число включване на камерата и микрофона на компютъра, копиране на всички данни и запис на мейлите и разговорите по скайпа.

Фактите показват, че вирусът flame е бил построен от същата държава (или държави), които произведоха червея StuxNet, който атакуваше ядрената програма на Иран през 2010 г.

О ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 208, Sept. 2012
Фалшивите флагови операции на МОССАД
...
    Вече ще знаят какво мислите от 50 метра
До 2 години Департаментът за вътрешна сигурност на САЩ ще може светкавично да знае всичко за организмите на американците...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com