Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Генезисът на човечеството
Европа ще стане втора Земя
Документация "Строго секретно"

Учените продължават да търсят планета, на която земните жители биха могли да се евакуират в случай на глобален катаклизъм на Земята. Най-подходящ, според тях, е спътникът на Юпитер - Европа.

Вече беше разработена концепция за мисия, която може да стартира през 2020 г. и да достави спускаеми апарати на Европа. Главната цел е да се провери дали там се е появил живот или Европа е само дом на водни океани.

Мисията ще бъде от два робота, оборудвани със спектрометри, сеизмографи и камери за изучаване на повърхността на кацането. Масспектрометърът ще може да открива различни форми на органични съединения. Проектът ще започне през 2020 г. и ще струва около 4,7 милиарда долара. Кацането на роботите на Европа се планира за 2026 г.

Европа е шестият спътник на Юпитер и е един от големите в Слънчевата система. Той беше открит през 1616 г. от Галилей. След това, в течение на столетия, спътникът беше изучаван с телескопи, а от 70-те години, и от прелитащи наблизо космически апарати.

Онова, което се вижда от снимките на Европа, е пълна ледена обвивка на спътника. На повърхността на оранжево-кафявата планета беше открита гъста мрежа от изкривени пресичащи се линии. Повърхността на спътника напомня снимките на Северния ледовит океан, направени от Космоса. Спектралните измерения не оставят съмнение, че повърхността на Европа е воден лед и сняг. Размерите и средната плътност на небесното тяло позволяват да се направят изводи за дела на леда в общата маса на спътника. При диаметър 3 ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 208, Sept. 2012
Хроничният ацитоз – предвестник на рака
Ако в човека съществува дисбалансно състояние с общи прояви на много заболявания, това е хроничният ацитоз. Той е дотолк...
    Масова поява на космически послания
Такова изобилие от така наречените космически послания или""изображения в житата" не е имало от началото на тяхното набл...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com