Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Цялата власт - на мутрата

Българската политика продължава да подивява, в смисъл като че ли се прави от животни. Политиката обикновено е такава, каквото е обществото.

Със сигурност именно у нас се роди традицията – колкото едно нещо е по-лошо, толкова по-дълго издържа. Едва ли има българин, който да не е разбрал, че нищо у нас не е наред – управлението, бизнесът, културата, образованието, здравеопазването, финансите, тоест цялата система, появила се след 1989 г. Всички разбират и даже са убедени в това. И знаят кой е виновен – изредилите се да се учат да управляват през последните години, които са оглупели до такава степен, че твърдят, че "демокрацията им е дала мандат" и че "правят всичко, което зависи от тях, за да оправят нещата". Някой трябва да каже на тези нещастници да започнат да правят всичко, което зависи от тях, колкото се може по-лошо, дано се получат добри резултати.

И пак наоколо се разтичаха някакви малоумници с изцъклени погледи и зациклили мозъци като при голям пожар или бомбардировка. Бягат насам-натам, ръкомахат, опитват се да спасяват нещо, да догонят някого. Някой се опитва да се качи на някаква щайга и да призовава към спокойствие. Панически страх. За да останат на сцената, всеки от тях прави нещо, предимно глупости. Предишният лозунг беше заменен от "цялата власт – на бедните", в "цялата власт - на мутрата".

Корупция, примитивизъм, некомпетентност, подкупни съдилища и прокуратура, политизирани тайни служби, няколко хиляди престъпници на свобода, разигравани под масата ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 208, Sept. 2012
"Този кучи син е ужасен човек"
В блогосферата се появи ново интервю с Джеф Щайн, продължение от позабравения вече "компромат" на американското издание ...
    В ЕС били разтревожени
От Европейската комисия обещаха да следят "свободата на медиите в България, където конкуриращи се политически и бизнес-г...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com