Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
"Нямате ли чинии за миене в България"
Сашо Левов

Според неофициални данни (официални липсват) след 1990 г. България е била напусната от 1,5 милиона българи в търсене на работа и препитание в Европа и по света.

Докато в началния етап преобладаваше нискоквалифицираната работна сила, сега България е напускана от специалисти с по-висока квалификация. Трудовият пазар у нас се съкращава – отгоре и отдолу. Икономиката, социалната тъкан и държавата търпят огромни загуби – материални и морални.

Но с развитието на кризата, която, според прогнозите ще продължи най-малко 20 години, се появява и въпросът дали има смисъл да напускат България, да се скача "от трън на глог", или по-добре е да останат у нас с не по-лоши възможности на личен статут и човешко достойнство.

Каква е картината с емигриралите от България? Трагична. От напусналите 1,5 милиона българи само около 5 процента са се устроили нормално. Останалите 95 процента нямат с какво да се похвалят и съвсем не са нужни на Запада. На първо място, те са "бели негри" и на второ, са чужденци и такива ще останат.

1. Над 95 на сто от напусналите българи в чужбина са черноработници и вършат работа, която никой друг там не иска да свърши – мият чинии, копаят във фермите, работят в заведенията за бързо хранене, карат Тирове, мият подовете и задниците на остарелите европейки. Не говорят за това. Всъщност кой би разказвал как е заминал за богата Европа, за да мие задници.

2. Четири процента, които не мият задниците, лижат тези задници или нещо друго. Това означава, че половина ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 Issue 208, Sept. 2012
В ЕС били разтревожени
От Европейската комисия обещаха да следят "свободата на медиите в България, където конкуриращи се политически и бизнес-г...
    Внимание: операция "Клозет"
Заради ниските приходи от данъците в бюджета актуалното правителство започва широкомащабна акция "Клозет". В нея ще бъда...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com