Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
21.12.2012 - за всеки случай "довиждане"
12.2012

На 21.12.2012 г. би трябвало да настъпи "страшният съд" или "краят на света". На тази дата свършва така нареченият "календар на маите" и след това вече няма никакъв бактун. Космическа пропаст. Или "писарят" на маите се е уморил да блъска по камъните, или пък наистина маите са получили информация от бъдещето?

Междувременно към маите се присъединиха още десетина апокалиптични теории.

Според една от тях, която се позовава на Нострадамус, на 21.12.2012 г. трябва да настъпи апокалипсисът. Но забравиха, че Нострадамус беше предвидил това в своя центурий за 2009 г.

Последва космическата теория, че на 21.12.2012 г. ще има "парад на планетите" и всички ще бъдат на една права, което ще доведе до цунами на Земята с височина 5 км, която ще помете всичко.

Друга "космическа теория" е, че на 21.12.2012 г. Земята ще мине със своята орбита под плоскостта на Млечния път и там "отдолу" вече със сигурност ще настъпи краят на света.

От "физическите теории" заслужава внимание предстоящото изменение на магнитните полюси на Земята.

Напоследък астролозите забелязаха в Космоса и планетата Нибиру, която също трябва да удари и ликвидира Земята. Но теорията за космическия сблъсък с Нибиру или с друго голямо или малко небесно тяло, също не е нова. През 2008 г. се предполагаше, че на Земята ще падне огромен, над 800 метра астероит и ще ни изтреби като динозаврите. През 2011 г. в Земята трябваше да се удари друг астероид YU 55.

Ако на 21 декември прескочим опасността, зад нея ще ни очакват нови.

За 2014 г. астрофизиците предвиждат, че облак от космически прах, помитащ всичко по пътя си, ще се добере и до Слънчевата система.

През 2015 г. ще настъпи краят на 9576-годишния цикъл, което ще доведе неизбежно до гибелта на цивилизацията.

За 2016 г. изследователите на климата на Земята и неговите изменения предвиждат топене на ледниците и потопът на сушата.

През 2017 г. ще има йерархически катастрофи и ще настъпи отново краят на света.

За 2018 г. се появяват пак предсказанията на Нострадамус за ядрена война и гибел на цялата цивилизация.

През 2019 г. ще има сблъсък с астероид 2002 № 17…

Както виждате офертите са доста и можете да избирате от какво да се страхувате.

Така постепенно се оформи процесът, който още преди години нарекох зомби-апокалипсиси, обхващащ всевъзможни варианти и комбинации за "края на света". Емоциите доведоха на бум на литературата за страшния съд и на спекулациите и шарлатанствата.

Не беше изненада, че в този фестивал се включиха и самите маи, които обаче не са притеснени от апокалипсиса и го удариха на бизнес. Така например Съветът на организациите на маите в Гватемала (COMG) ще проведе 15 церемонии по посрещането (и изпращането) на края на света. Интересно е, че според съвременните маи техният календар не свършва и сега предпочитат да правят пари от глупостта на другите. Така например споменатата организация взе кредит от 8,5 милиона долара (повече не й дадоха) за разходите по "честванията на забележителната годишнина". Правилен бизнес - подход. Интересът към събитието е голям и ще си върнат парите от туристите. А ако все пак настъпи краят на света, няма да ги връщат въобще. По този повод се намериха някакви критици, които забелязаха, че същата Гватемала е пример на изостаналост, в която 65 процента на населението живеят в изостанали райони, а 85 процента - в крайна бедност, докато богатството на страната е в ръцете само на 2 процента от най-богатите, и че за тези бедняци апокалипсисът отдавна е започнал.

По този начин стигам до явлението, наричано "край на света" в неговата същност. Става дума за нашия съвременен свят, в който постоянно се проникват взаимно събитията от миналото, настоящето и бъдещето. Всеки елемент от света минава през този механизъм и се обвързва с нишки с други близки и далечни съседи. Това са нишките, водещи към новата реалност на тотална война на всички срещу всички. С други думи краят на света е започнал, но не в космоса, а вътре в нас. И е започнал отдавна.

Никога още в историята на човечеството не е имало такава ситуация, в която хората е трябвало да направят своя последен избор - да бъдат или да не бъдат. И с кого - с вселенския разум или с Мамона, тоест с парите. От тази гледна точка 2012 г. наистина е съдбоносна, независимо от филмите, вещаещи различни катастрофи.

По инерция, вярващи във всемогъществото на разума и прогреса, хората продължават да правят планове за бъдещето. Но бъдещето изведнъж се сви и компресира във времето. И е направо страшно, че с игнорирането на законите на разума игнорирахме и предупрежденията за промяната на Земята. Тази липса на готовност е много по-опасна от падането на различни астероиди и е доказателство за липса на елементарно чувство за самосъхранение.

След като повярваха във върховенството на материалното благополучие и загубиха връзката с космическия разум, хората не успяха да стигнат равнището на Homo Prudens (съзнателен човек), да не говорим за Erectus Cosmicus, тоест да преминат в така нареченото "ново измерение" на онова, което се случва, въпреки че камбаните на "страшния съд" бият по цялата планета. Засилва се активността на слънцето, изчезват морски и въздушни течения, събуждат се вулканите, земетресения, наводнения, катастрофи - предупреждения за наближаване на някакъв съдбоносен рубеж, който някои учени определиха като край на линейното време и прекратяване на подаването на честотата , която е формирала нашия триизмерен свят.

В тези доста сложни теории може да има и рационалност, тъй като Вселената е океан на разума, енергия на свръхвисоките вибрации, към които човек трябва да възхожда, опознавайки себе си и пространството, изкачвайки се към равнището на космическото съзнание.

По-просто казано, цялата Вселена е обитаема и има разумен произход, състои се от енергия на информацията (материята) с различна степен на плътност (вибрации), полярности, образуващи многослоеви енергийни зависимости. Всичко, което се движи, всичко, което живее, от една страна е включено към "минуса", а от другата - към "плюса". Законите на Космоса са общи както за атома, така и за огромните планети. Както за човека, така и за всичко съществуващо на Земята. Така е устроен животът. И съществува само едно еволюционно вярно направление на вектора на живота. Това е вечната борба между законите на съзиданието, свободата, творческата независимост, любовта, високото съзнание, отговорността и самоконтрола, и силите на принудата, измамата, грабежа, страха, наказанието.

На вторите не е нужна еволюция на човека, въпреки че цялата история на човечеството и всички цивилизации доказват, че човекът е само междинно същество със зададена цел - да усъвършенства разума. В момента обаче отрицателният енергиен фон премина границата на допустимото и отново създава условия за колосален социален взрив. Този енергиен дисбаланс с превес на негативните сили провокира хората към самоунищожение. Нашата цивилизация стана стихийно бедствие за планетата. Тя прилича на влак претоварен с електронно-излъчваща техника, заводи, атомни централи, компютри, с вагони за бедни и богати. Този влак с огромна скорост наближава тунела с надпис "преход към бъдещето", който обаче все още не е пробит от другата страна.

Според някои учени съвременното човечество е така наречената "пета раса", петият опит на разума да постигне от хората искания резултат. Всички предишни опити завършиха не според намеренията и техните резултати бяха плачевни. И петата раса е "повредила" своя еволюционен код и спря развитието си.

Що се отнася до физиката и тук има лоши новини. Само преди няколко десетилетия резонансната честота на Земята беше постоянна величина на равнището 7,8 херца, но през последните години нарасна до 12 херца. Ако достигне 13 херца, самоунищожението на цивилизацията ще бъде неизбежно и ще остане на равнището на недоразвития Homo Sapiens.

А това означава, че "краят на света" се намира в нас самите. Всеки от нас е източник на космическа енергия в нашия физически свят. И сами избираме за какво да изразходваме подарената ни от разума енергия.

И така, от 22 до 25 декември може да настъпят три дни на абсолютна тъмнина и Земята да спре да се върти. Това ще е квантовият удар на съдбата. Земята трябва да премине през галактическата нулева полоса и времето да се раздели "до" и "след" прехода, тоест на минало и бъдеще.

Дали ще се случи? Не знам. Но за всеки случай, да си кажем "довиждане", където и да било и когато и да е.


You have read 1 of your 30 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.

 Issue 211, Dec. 2012
Атлантида е открита в Бермудския триъгълник
Дали човечеството направи своето най-голямо откритие, пред което Троя или гробът на Тутанкамон ще избледнеят.Двама канад...
    На хоризонта голяма война
Толкова много войни за започване и толкова малко време. Но лидерът на най-милитаризираната държава на планетата, какъвто...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2020, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com