Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Строго явно
Най-новите успехи на Big Brother
Стефан Петров

Това е единственият отрасъл, в който няма криза. Даже когато четете тези редове, разни служби и институти измислят все по-нови начини за подслушване, проследяване, елиминиране и т.н.

Photon-X

Фирмата Photon-X неотдавна получи заявка от ВВС на САЩ за производството на такава камера. С една снимка нейните сензори могат да изградят триизмерен образ на лицето на наблюдавания. Това е важен елемент от "биоподписа", който може да бъде използван за проследяване на съответния човек навсякъде. С няколко снимки повече камерата може да предвиди и уникалните мускулни движения на лицето на човека и да ги превърне в профил на биометричното му поведение, който ще бъде още по-точен и подробен.

Новият уред ще бъде използван с дистанционни сензори от разстояния, които преди това бяха невъзможни. Идентификационната информация ще подпомага специалните служби при асоциирането на определени личности към места и събития. С други думи, ще може да се наблюдава подозрително поведение практически навсякъде - в полицията, банките, частните корпорации, училищата, университетите, казината, тематичните паркове, търговските супермаркети, болниците.

Микрорадио-предавател

Лабораториите Oak Ridge (САЩ) са произвели този микрорадиочестотен предавател, който е по-малък от 10 цента и има обхват на предаване до 3 километра. Това е революция в технологиите за подслушване и проследяване.

Термични пръ ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 211, Dec. 2012
10-те начина как ви следят
Под прикритието на "войната срещу тероризма" бяха наложени и безпрецедентни режими на следене и събиране на лични и друг...
    Магията на числата
26 процента от руснаците са за въвеждане на бой с тояги в наказателния кодекс8 милиарда евро годишно харчи Франция за де...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com