Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Близкият Изток пред часа "Х"
01.2013

Войната срещу Сирия може да започне всеки момент. Това ще е началото на Третата световна война.

Източници, близки до американското и френско военни ведомства, съобщиха, че интервенцията срещу Башар Асад трябва да започне в близко време с участието на САЩ, Франция, Великобритания, Турция, Йордания, Саудитска Арабия, ОАЕ и Катар.

Според хакери, успели да проникнат в компютрите на американския самолетоносач "Айзенхауер", атаката срещу Сирия би могла да започне след 17.12.2012 г.

Преди това на Запад се появи старият сюжет - режимът в Дамаск ще използва химическо оръжие срещу своето население, което ще принуди САЩ да започнат военна интервенция. Това означава, че САЩ отново прибягват към фалшив претекст - ще извършат чрез метежниците в Сирия химическа атака, която ще бъде представена като атака на правителството. Ще припомним, че с фалшивия предлог, че Ирак разполага с оръжие за масово унищожение, САЩ започнаха войната срещу Саддам Хюсеин.

но на 7 декември Сирия опроверга за "десети и за стотен път", че "ако имаме такива оръжия, няма да бъдат използвани срещу нашия народ".

На 6 декември Пентагонът съобщи, че Вашингтон е актуализирал военните опции за удар срещу Сирия и че САЩ имат необходимата огнева мощ в района за пълномащабна война, "ако бъде заповядана".

На 5 декември самолетоносачът "Айзенхауер", на който има 8 ескадрили изтребители-бомбардировачи и 8000 войници, се приближи към сирийския бряг. Той се присъедини към намиращия се вече до Сирия хеликоптероносач "Иво Джима", на който има 2500 морски пехотинци.

Според ирански данни, САЩ тайно са въвели обратно в Ирак 3000 войници. Още 17 000 се намират в Кувейт.

Общо САЩ разполагат срещу бреговете на Сирия най-малко с 10 000 морска пехота, 70 изтребители, 17 или повече военни кораба, тежко въоръжение, нападателни ракетни комплекси Patriot, разположени в Турция по границата със Сирия, балистична противоракетна отбрана Aegis, противоракетна отбрана THAAD и т. н.

На 6 декември генералният секретар на НАТО Расмусен заяви, че пактът не може да "крие главата си в пясъка". НАТО е готов за интервенция в Сирия, ако бъде заповядано.

Докато ЕС получаваше Нобелова награда за мир беше проведена среща на заговорниците за "хуманитарна интервенция" в Сирия. Става дума за тайна среща в Лондон, организирана от Дейвид Ричардс, командващ британските въоръжени сили, и военните шефове на Франция, Турция, Йордания, Катар, ОАЕ и, разбира се, на САЩ. Тяхното решение е акциите на "Сирийската свободна армия" да бъдат подкрепени по въздух и море от НАТО.

Френският самолетоносач "Шарл де Гол" с корпус морска пехота също се намира в Средиземно море и се присъедини към "Айзенхаур" и ударна група от най-малко пет британски военни кораба.

През ноември британски и френски сили провеждаха десантни учения срещу укрепени брегови местности и в планините на Албания, подобни на терените в Сирия - като алавитските планини над крайбрежните градове на Тартус и Латакия. Инцидентът с "френските" туристи, тоест командоси с арабски произход, при Плевен, вероятно беше в рамките на същата подготовка, като атаката срещу Сирия ще е комбинация от въздушен блиц с наземна акция на спецназа.

Ясно е, че войната може да започне веднага след Коледа или Нова година. Защо?

Анонимни американски източници съобщиха, че Сирия подготвя химическите си оръжия. Важно беше нещо друго - за първи път беше казано, че става дума за отровното вещество зарин и че "сирийските химици вече са смесили неговите компоненти". Заринът се съхранява в два отделни компонента, които преди бойното им използване се смесват. След смесването заринът запазва своите бойни качества от 5 до 7 седмици, което означава, че именно в тези срокове може да стане провокацията с химическите оръжия, тоест периодът преди и след Нова година.

По същото време връщането на отряда бойни кораби на Черноморския флот на Русия от техния средиземноморски поход беше спрян по "особени указания от Генералния щаб". Заповедта е да се задържат в Егейско море пред зоната на проливите. Новият министър на отбраната на Русия Шойгу посети Китай и проведе разговори с досегашния лидер Ху Цзинтао. А новият лидер Си Цзинпин във военна униформа наблюдаваше големите военни учения на китайската народна армия, където заяви, че "трябва да са готови за победа в истинска война".

На срещата си с Ердоган Путин предупреди, че разполагането на ракетите Patriot на границата на Турция със Сирия усложнява още повече ситуацията. След това се появиха слуховете, че в Сирия са били доставени новите руски ракетни комплекса Искандер.

Ветровете на войната достигнаха силата на ураган. Агресията срещу Сирия може да се очаква всеки момент (даже преди да прочетете тези редове). Това ще е начало на регионална и глобална война.

Западът хвърля света в пропастта. Поне засега няма начин да бъдат спрени.

24.12.12

You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 212, January 2013
Нови снимки на извънземните от Розуел
Инцидентът от Розуел (САЩ), известен просто като "Розуел", беше с неизвестен обект, който се е разбил в близост до това ...
    Тора! Тора! Спасявай се
Визитата на Борисов в САЩ и приемането му от президента Обама беше много странно протоколно събитие. Но само на пръв пог...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com