Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Световна икономика
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Колосалната афера - златото на света го няма
02.2013

Това е ключов момент за бъдещето на златото и за цялата западна финансова система, базираща на долара.

Германия съобщи, че част от нейното злато ще бъде върнато от Федералната резервна система на САЩ и от Франция.

Какво означава това? Това означава, че западните централни банки вече не си вярват. Доверието им свърши.

Защо другите трябва да им вярват?

Бундесбанката е наясно какви ще са последиците - тотално репатриране на златото от САЩ към страните, които са негови собственички. Най-напред бяха венецуелците, сега са немците, утре ще са французите и т.н. И в един момент Берлин, Лондон и Париж ще открият, че тяхното злато отдавна го няма във Федералния резерв на САЩ, но липсата не е пречела на американците да го умножат хиляди и милиони пъти с така наречените "деривати" - производни, тоест произволно печатане на хартиени и електронни долари. И ще започне последният акт на колосалната златна афера.

Германия е вторият в света, след САЩ, притежател на злато, като то е разпределено в различни трезори по следния начин:

  • във Франкфурт на Майн - 1036 тона (31%);
  • във Федералната резервна система в Ню Йорк - 1536 тона (45%);
  • Bank of England, Лондон - 450 тона (13%);
  • Bank of France, Париж - 374 тона (11%).

Сега Германия е дълбоко разтревожена, а може би и уверена, че златото й може да е фалшифицирано и да е включено в колосалната златна афера, която продължава да е под медийно ембарго по целия свят.

Ще припомним за какво става дума.

Една от последните новини за златно-волфрамова афера дойде от Англия с фотодоказателства, че е открито фалшиво 1-килограмово златно кюлче. Кюлчето е издържало проверката на ръчния рентгенофлуорисцентен скенер, който е показал 99,98 чисто злато. Волфрамът е бил открит, когато кюлчето е било разрязано на две. В него са били пробити дупки, които са били запълнени с волфрам (W).

Кюлчето е било нормално с малката разлика, че в него не са достигали 2 грама. Тъй като в него е имало волфрам, кюлчето не е феромагнитно. Било е доставено с оригинален сертификат. Купувачът се е усъмнил чак когато е разбрал за разликата в теглото и го е разполовил. Оказало се, че 30-40 процента от кюлчето са волфрам.

Това е първото фалшиво кюлче от 1 кг (400 унции) пълно с волфрам и трябва да се очакват масови проверки на всички кюлчета по 400 унции.

Според някои сведения златният пазар и Форт Нокс в САЩ са "пълни до козирката" с волфрамови кюлчета по 400 унции, които само отвън са покрити със злато.

Предишно съобщение за открито фалшиво злато дойде през 2010 г. пак от Германия, където в металургичния комбинат W. C. Heraeus, който е най-големият производител и рафинерия на метали в света, беше открито фалшиво кюлче от 500 грама, дошло от една "неназована банка".

Вероятно това е и причината Венецуела, Швейцария и Германия да си поискат обратно от САЩ и Международния валутен фонд оставеното там на съхранение собствено злато. Лавината тръгна.

"Строго секретно", като едно от малкото издания в света, започна да разглежда тази афера още преди няколко години. Но темата беше потушавана в зародиш от всички западни медии.

В момента в трезорите на Форт Нокс и Bank of England, както и в други централни банки, може да има над 10 000 метрични тона фалшиво злато. Става дума за колосална фалшификация и замяна с позлатени кюлчета, пълни с волфрам.

Преди около 16 години, по време на администрацията на Клинтьн и неговите съветници Роберт Рубин, Алън Грийнспан и Лорънс Самърс, около 1,5 милиона фалшиви кюлчета от волфрам по 400 унции всяко, са били произведени в една рафинерия на САЩ (това прави над 16 000 метрични тона фалшиво злато). След това 640 000 от тези волфрамови фалшификати са били покрити със злато и продадени на международния пазар. Според американски източници, измамата е от 600 милиарда до 1 трилион долара.

Въвеждането на фалшивото злато, тоест на волфрама, е започнало през 1991-1992 г., когато тогавашният президент Джордж Буш-старши започна своя многомилиарден проект Hammer за икономическото унищожение на СССР и Източна Европа, за кражбата на колосалния златен резерв на СССР, дестабилизирането на рублата и подкрепата за перестройката на Горбачов и Елцин.

Волфрамът е идвал от "една страна от Източна Европа" - най-вероятно от предишен стратегически запас от времето на СССР, който е бил получен като "трофей" от Буш-старши през 1991-1992 г.

1,3-1,5 милиона унции волфрам са били изпратени от Източна Европа в Панама, а след това по въздуха до Мена (щата Арканзас), когато губернатор там беше Бил Клинтьн, преди да стане президент на САЩ. От Мена волфрамът е бил изпращан за покриване със злато и подпечатване на кюлчетата. След това са били връщани в Мена, откъдето са пътували към трезорите на Форт Нокс или към Панама.

Това означава, че целият златен световен резерв е една голяма фикция.

Какво ще стане, ако доверието към златото изчезне - тотален крах на Запада в момент, когато липсва каквото и да било доверие към долара. Може да се предполага, че истинското злато е много малко и една унция ще достигне 30 000 долара. Не е грешка. Става дума за 30 000 долара.

Защо се използва именно волфрам?

Проблемът с правенето на качествено фалшиво злато е, че златото е много тежко. То е почти два пъти по-тежко от оловото и два и половина пъти по-тежко от стоманата.

Има и изключения. Първото е обедненият уран, който е по-евтин, ако сте държавно правителство, но трудно се намира от отделни лица. Освен това е радиоактивен и не става за фалшиво злато.

Второто изключение е волфрамът. Той е поне 40 пъти по-евтин от златото. И което е по-важно - има абсолютно същото тегло като златото до три места след запетайката. Основната разлика е, че има погрешния цвят и е много по-твърд от златото. Истинското злато е меко и може да бъде драскано с нокът.

Следователно волфрамът трябва да отговаря на цвета, твърдостта на повърхността, теглото, химическите и атомните свойства на златото. За да постигнете това можете да започнете с кюлче волфрам, което е по-тънко с 1/8 инч от размерите на златното кюлче, след това да му нанесете 1,16-инчов слой истинско злато върху него. Това кюлче ще има същото тегло и същия звук когато го чукнете, ще реагира "правилно" химически и вероятно ще издържи рентгеновото флуоресцентно сканиране. Слоят злато е достатъчен да спре рентгеновите лъчи да не стигнат до волфрама. И само някой като китайците трябва да се сети да направи в него дупки, за да разбере какво има вътре.

Разбира се, има и още една разлика - производството на фалшиво кюлче е около 50 000 долара, докато истинското струва 400 000.

Официалният държавен дълг на САЩ е 17-трилиона долара. Но това е само върхът на айсберга. Защото общият национален дълг на САЩ - всичко онова, което се крие като дълг в медицинското осигуряване, пенсионното дело и пенсионираните държавни служители, и още всички дългове, които са били направени по разходите, в това число и за въоръжаване, надминават 210 трилиона долара. Няма грешка - 210 трилиона!

Ясно е, че САЩ нямат никаква възможност да изплатят когато и да било дълг от 17 трилиона. САЩ нямат абсолютно никаква възможност да изплатят 210 трилиона. Абсолютно никаква. Сега и в бъдеще. Даже след "края на света".

Това е най-голямата държавна пирамида, съществувала някога в историята на планетата, изградила цялата си "държавна" същност върху лъжата, грабежа, измамата и лесния живот за сметка на милиарди други хора, живеещи в мизерия и нищета, за да могат американците да имат кредитни карти.

Но балът свърши. И златото го няма.

Какво ще стане сега на златния пазар, никой не знае. Но ясно е, че става дума за 10 000 тона фалшиво злато.

Ако всичко това е вярно, глобалната катастрофа е неизбежна.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 213, February 2013
Американците не са кацали на Луната
Американците никога не са кацали на Луната. Това беше доказано от стотици учени и специалисти. Но защо прибягнаха към та...
    Какво мислите за Тиквата
Какво мислят българите за така наречения премиер Борисов? Отговорът няма да срещнете в проституиращите вестници и теле-к...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com