Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Геополитика на православието
Какви бяха реалните причини за преврата срещу папа Бенедикт XVI
Анализ на "Строго секретно"

Доброволното оттегляне от папския престол на Бенедикт XVI не беше изненада. Изненадата по-скоро беше, че той избърза, за да не бъде "оттеглен", както ставаше нерядко с негови близки и далечни предшественици.

Но Бенедикт XVI излезе по-умен и на 11 февруари съобщи, че на 28 февруари ще се оттегли и че това 85-годишният глава на римо-католическата църква "прави заради болест и че няма повече сили да удържа на плещите си такава отговорност".

Това вероятно е истина. Но истина е също така, че действаха и други по-важни причини, които са в основата на оттеглянето на Бенедикт.

За тях писахме неведнъж през последните години, тоест от момента, в който кардинал Йозеф Ратцингер стана най-възрастният в момента на неговото избиране (през 2005 г.,) наследил Йоан Павел II, папа. И веднага започнаха атаките вътре ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 214, March 2013
Стевията вече стана и политика
Как да се изтегли захарта от пазара, без да се предизвика огромна промишлена и финансова катастрофа. Как ще завърши войн...
    Истинският проблем на Ватикана не е кой ще бъде новият папа
Оттегляне на Бенедикт ХVІ пусна в ход цял комплекс от последователни събития за избор на следващия лидер на римокатоличе...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com