Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Пътят към Третата световна война
03.2013

Защо САЩ нападнаха Афганистан, Ирак, Либия? Защо САЩ дестабилизират Сирия и защо правителството им иска да нападне Иран, въпреки че той не е нападнал нито една страна от 1789 г.?

И, накъде върви светът?

Ако се погледне сегашната траектория, по която се движи светът, в нея няма никакъв смисъл, ако се вярва на така наречените "основни медии" и на тяхната пропаганда.

Но тя има смисъл, ако се вникне зад историческите мотиви на тези действия. И тези мотиви трябва най-напред да ни върнат към историята.

През 1945 г. беше постигнато споразумение, което "узакони" американския долар като основна западна валута, което означаваше, че най-важните световни стоки бяха оценявани и продавани в долари. Договорът даде на САЩ важно финансово преимущество, при условие че тези долари ще могат да се обменят на злато при цена 35 долара за една тройна унция.

САЩ обещаха да не печатат много пари, но частната печатница наречена по незнайно какви причини Федерална резервна система, отказва и до днес каквато и да било ревизия или елементарна проверка какво е напечатала, колко долара всъщност са в обращение по света, в банките, под дюшеците и т.н.

Годините до 1970-та и разходите на САЩ във виетнамската война убедиха другите държави, че американците печатат много повече пари, отколкото имат злато и започнаха да си искат златото срещу доларите. Това доведе до рязък спад на стойността на долара. Ситуацията кулминира през 1971 г., когато Франция опита да си върне златото, но президентът на САЩ Ричард Никсън отказа. Тогава той заяви: "Дал съм указания на финансовия секретар на САЩ да направи всичко възможно за защита на долара срещу спекулантите. Наредих на секретаря временно да прекрати конвертируемостта на доларите на злато, освен при условия и обстоятелства, които са само в интерес на САЩ."

Разбира се, това не беше временно прекратяване на обмена, а беше първият държавен фалит на САЩ. Ако останалият свят си беше поискал златото от САЩ, фалитът им щеше да бъде неизбежен и пълен.

През 1973 г. президентът Никсън поиска от крал Файсал на Саудитска Арабия да приема само американски долари като заплащане за нефт и неговата страна да инвестира своите доларови излишъци в ценни книжа на САЩ. В замяна Никсън обеща военна протекция на саудитските нефтени залежи.

Същата оферта беше отправена към другите основни нефтени производители и до 1975 г. всеки по-важен нефтен играч от ОПЕК се беше съгласил да продава нефта си само срещу долари. Излизането на долара от златото и обвързването му към нефта принуди всеки нефтопроизводител в света да започне да поддържа резерви от печатаните от частната Федерална резервна система на САЩ долари и срещу тези хартийки те трябваше да изпращат реални ресурси и стоки към САЩ. Глупостта не е добродетел.

Но, така или иначе, именно това беше раждането на така наречения "петродолар". Всичко, от което САЩ се нуждаеха, идваше отвън. И САЩ започнаха да забогатяват за чужда сметка. Това беше най-голямата финансова конспирация в световната история и най-голямата измама. Нищо срещу нещо.

Противопоставянето между САЩ и СССР по време на Студената война беше и игра на покер. Военните разходи бяха чиповете. САЩ си осигуриха безплатни и неограничени доставки.

С петродоларите САЩ имаха възможност да вдигнат залозите и да осигурят повече военни разходи, отколкото всяка друга държава, в това число и СССР. Всъщност американските военни разходи бяха по-големи от военните разходи на всички други държави взети заедно. В тази игра с белязани карти СССР нямаше шанс. Още повече, че там се появи и игнорантът Горбачов.

Колапсът на СССР и на световния социализъм през 1991 г. ликвидира и последния баланс на американската военна сила. САЩ станаха военна суперсила. Много хора там се надяваха, че това ще бъде началото на нова ера на мир и стабилност. Но финансовата върхушка на Запада имаше други планове.

През същата година САЩ нахлуха в Ирак в "първата война в Залива". И след като победиха Ирак, унищожиха неговата инфраструктура и наложиха санкции. Те бяха наложени от администрацията на Буш-старши, който беше и основният играч в разгрома на СССР, и се поддържаха през цялата администрация на Бил Клинтън. Цената беше платена от иракския народ.

Но през ноември 2000 г. Ирак започна да продава своя нефт само в евро. Това беше директна атака срещу долара и срещу американското финансово доминиране. Това САЩ не можеха да толерират, защото беше смъртна заплаха за долара. Заради това с помощта на основните световни медии те пристъпиха към най-лъжливата пропагандна кампания, за да докажат, че Ирак има оръжия за масово унищожение и че има намерение да ги използва.

През 2003 г. САЩ отново атакуваха Ирак и веднага след като влязоха в страната. Продажбите на иракския нефт бяха върнати към долара. Това доведе до обезценяване на еврото с 15-20 процента. По същото време ген. Уесли Кларк съобщи, че администрацията на САЩ има планове за "изваждане от играта" на седем страни в Близкия Изток, започвайки с Ирак и свършвайки с Иран.

Да погледнем сега събитията през последните 10 години, дали в тях има някаква логика от тази гледна точка.

В Либия, Кадафи беше в процес на организиране на блок от арабски държави, които трябваше да въведат обща валута, основаваща се на златото, наречена динар, който щеше да замести напълно долара в района. САЩ и НАТО пристъпиха към мащабно дестабилизиране на Либия и след като успяха, техни наемници убиха зверски Кадафи и веднага основаха Либийска централна банка.

Иран отдавна има намерение да извади нефтените си доставки извън долара и в момента ги продава предимно за злато. Спря и продажбите в евро. В отговор САЩ, Израел и Англия водят пропагандна кампания за подготовка на война срещу Иран под претекста за елиминиране на неговата ядрена военна програма. Междувременно налаганите от САЩ и Европа санкции трябва да доведат до колапс на икономиката на Иран. Сирия пък е най-близкият съюзник на Иран и са обвързани с договор за взаимопомощ и сътрудничество.

Русия и Китай предупреждават САЩ да прекратят своята дестабилизационна дейност срещу Сирия и Иран и евентуалната военна интервенция. Но САЩ активно работят за дипломатическо прикритие на предстоящата агресия. Мотивът за тази нова агресия става ясен, когато се погледне в пълния контекст.

Онези сили, които контролират САЩ, разбират, че само ако няколко страни започнат да продават нефта си в друга валута, това ще доведе до верижна реакция и до колапс на долара. Те разбират, че в момента нищо друго не поддържа долара освен нефта, чуждият нефт. Но вместо да приемат факта, че доларът е на смъртно легло, САЩ отново правят опасен гамбит и използват военната сила, за да сломят съпротивата в Близкия Изток и Африка. Но нещата няма да свършат с Иран.

Китай и Русия заявиха, че няма да толерират атака срещу Иран или Сирия. Иран е един от основните партньори на Китай и негов основен доставчик на нефт. В Пекин разбират, че ако Иран падне, няма да могат да победят долара и ще трябва да влязат във война.

Но САЩ продължават в тази опасна посока, въпреки предупрежденията. Това, което наблюдаваме сега, е траектория, която води към световна война. Но кой постави началото на този трагичен курс пред света, кой е този психопат, който иска да взриви целия свят в нов глобален конфликт, който ще доведе до милиони жертви, само и само, за да бъде защитена една зелена хартийка?

Решението да се нападне Ирак или да се бомбардира Либия беше взето много преди това да бъде изречено от президентите на САЩ, които четат онова, което са им написали.

Но кой им дърпа конците?

Поне част от отговора на този въпрос може да се намери, ако зададем друг въпрос - кой печели?

Ясно е, че става дума за онези, които имат правото да печатат доларите от въздуха от 1913 г. Това право си е узурпирала частната структура, наречена Федерална резервна система на САЩ.

Федералният резерв, въпреки своето название, е частна кантора. Тя контролира другите банки и дърпа конците. За тях вашият живот и животът на милиони няма никаква стойност. Ако започнат да губят, те ще подпалят и Трета световна война, за да запазят контрола над глобалната финансова система. Запомнете това. Става дума за луди хора, които управляват това смъртоносно шоу и ще стигнат толкова далече, колкото им позволим.

Следващият въпрос е колко време ни остава. Но това е лош въпрос, защото той съдържа пасивната позиция и отношението на затворника, който очаква извеждането за разстрел.

Какви са шансовете и може ли да се промени този курс?

Също лош въпрос. Защото, след като разбираме за какво става дума, трябва да се направи всичко възможно за промяна, а не да чакаме друг да свърши работата.

Заради това изводът, който се налага все повече е, че светът се нуждае от нова революция за озаптяване на тези финансови престъпници. Нито едно правителство не може да ни спаси, защото всички правителства са корумпирани.

Обикновено имат три стадия на революцията и на тяхната последователност.

Стадий № 1 вече върви. Това е идеологическата съпротива. Това е стадият, през който истината трябва да стигне до максимално голям брой хора и да бъдат събудени. Всички революции започват от революцията в мозъците и никаква съпротива не е възможна без това пробуждане и осъзнаване на прости истини. Успехът в този етап се измерва със степената на заразяването на хората с идеята. Когато идеята достигне критична маса, започва сама да се разпространява и достига до всички слоеве на обществото. На този етап истината трябва да стигне до максимално много хора, в това число военните и полицията.

Стадий № 2 е гражданското неподчинение, тоест ненасилствено неподчинение. В този стадий спирате парите и вашето подчинение на правителството. Прави се всичко възможно да се спре този процес. Много често само това е достатъчно да се свали всеки режим. Но ако и това не успее, тогава стадий № 3 е неизбежен.

Стадий № 3 е директна физическа и въоръжена съпротива. Това е последното средство и към него по принцип не се прибягва колкото се може по-дълго. Използва се само когато другите опции са изчерпани и не са дали резултат. Защото въоръженото въстание може да е успешно само когато хората са изчерпали потенциала на първите два стадия. Активната съпротива е "сега или никога". Втори шанс не е предвиден.

Хидрата на съвременния финансов фашизъм отново е над цялото човечество.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 214, March 2013
Бунтът на България
България е в революция - или ние тях, или те насПолитическата криза в България продължава. Това е най-острият социален с...
    Епохата на Третата световна е започнала
Започващата социална революция у нас е част от така нареченото "глобално политическо пробуждане". България е в клещите н...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com