Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Тема на месеца
България - без българи. Това е голямата криза
България е най-кризисната страна в Европа за последните 90 години
Група за анализ на "Строго секретно"

Най-реалното нещо в съвременния виртуален свят продължава все пак да е икономиката, а не парите. Значи, политиката би трябвало да е резултат на икономиката, а не на парите. Значи, икономиката, политиката и парите трябва да служат на хората.

Но в България всичко е обратно - икономиката е следствие на политиката, а хората служат на парите.

Тази истина обаче се забравя - което води до друга още по-банална истина - че основата на всичко трябва да е анализът на човешкия фактор в България, тоест нейната демография. Без нея цялата надстройка и модели - икономически, финансови и социални, става безсмислена.

Нещата в базата обаче са страшни и най-кратко могат да се обобщят като "дефицит на българите в България".

Това е отговорът на въпроса защо в началото на ХХІ век България се оказа болният човек на Европа, че безработицата у нас е двойно по-висока отколкото в западната част на континента, че в някои райони на страната броят на жените на възраст 20-30 години спадна с повече от 50 на сто, че почти 2 милиона българи напуснаха страната.

Демографският срив ще става все по-лош в резултат на демографската бомба със закъснител. Раждаемостта в България падна до равнища, които не са били регистрирани и по време на войните. Българите престанаха да раждат и да отглеждат деца.

Ситуацията е много сериозна и се нуждае от дългосрочно решение. Ясно е, че ЕС, ако бъде запазен, се нуждае от обща паневропейска здравна и пенсионна система, за да се разпределя тежестта на кризата по-рав ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 215, April 2013
Дали ще има земетресение в Нов Мадрид
Симптомите, че наближава естествено, или, че се подготвя изкуствено, земетресение в разлома Нов Мадрид в САЩ, се множат....
    За такава Тиква, един кадър е малко
Наглостта на този идиот (в неговия класически смисъл на игнорант, глупак и тиквеник), и на кретен (в неговата медицинска...

  

 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com