Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

РАЗВИГОР BUSINESS CLUB
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
"Разкарайте този идиот"
Това е лозунгът за изборите
05.2013

Такъв политически "сифилис" не е имало в Европа от 30-те години на ХХ век. И трябваше да се случи точно в България с появата и възхода на пожарникаря Борисов.

Радостта, че сме се отървали от тази напаст, обаче се оказа преждевременна. Като хлебарките, които са устойчиви и на ядрената радиация, те пак изплуваха, искат да влязат в урните и да излязат от там, за да управляват.

Предупреждаваме - индивидуалната борба с хлебарките никога не носи резултат, тъй като от вашата къща те се изнасят в съседите. Най-правилният подход са съвместните и едновременни усилия на всички. Дано тази проста житейска логика най-накрая бъде разбрана и реализирана в предстоящите избори.

Наглостта на този идиот, в класическия смисъл на думата (като игнорант, глупак и тиквеник) и на кретен (в неговата медицинска диагноза) се оказа обаче безкрайна. Той сам си дава оценките в проституиращи вестници и телекабеларки, въпреки че изпрати България в европейските гробища, като епитетите на народа за него бяха следните: Боко - тиквата, тиквоний, тиквий, тиквоч, десният шланг, пожарникарчето, пазителят на задника на олигофрена от Мадрид, идиот, глупак, простак, наглец, лъжец на дребно, лъжец на едро, сикаджия, крадец на коли, Боце - мократа поръчка, наркотрафикантчето, амфетаминистът, бандюгата, мутрата, дебелогъзият шашав циркаджия, фашистчето, фюрерчето, Великият маркуч, Винету, клоунът, мегамалоумен, тъпата кратуна, мангалчето от Банкя, джандарчето, шменти,капели, слънцето под Витоша, Асфалт,паша, педофилът, некадърник, рапонът, галошът...

Напълно закономерно нарастващата вълна срещу тази тиква, олицетворение на управляващата мафия, излъчена от организираната престъпност, доведе до масовите протести и предсрочните избори.

Но същността е по-дълбока. Тази поредна битка е само следствие, но не и причината.

Преди всичко е въпросът какво се случи преди 20 години. Всеки преврат от такъв мащаб изтласква на повърхността мръсотията и тинята - луди, маниаци, авантюристи, садисти, мародери, разрушители, примитиви, игноранти. Но те са само на повърхността на тектоничния разлом, появил се под България и Източна Европа, съдържащ се в две думи "либерален капитализъм", изродил се у нас в най-канцерогенната му форма на мутренската държава.

Над България постепенно се спусна мъглата на новото средновековие и новото варварство. България стана заложник на корупцията и на просташката организирана престъпност.

Въпросът, откъде се взе този боклук, още дълго време няма да намери отговор, но несъмнено той е специфика на така наречения "български преход" от социалната държава към либералния капитализъм. Чрез пълното деиндустриализиране и пълното деобразование на нацията постепенно, но неотклонно, масите бяха дебилизирани с помощта на медиите, чалгата, тъпите развлечения.

Законите на капитализма са жестоки - който има парите, има и властта. Отдавна дойде времето да се излекуваме от някои илюзии, в това число и илюзията за някаква демокрация при капитализма. Властта на парите ни лишава от правото на глас.

Заради това в предстоящите избори лозунгът "всички срещу тиквата" не е достатъчен. Непосредствената задача е да се изхвърлят тези политизтърсаци, които години водят към демонтаж социалната държава. Веднага след това ще дойде и въпросът какво да се прави по-нататък. Нещата са много лоши.

Резултатите от 42-месечното управление на тази шайка са плачевни. Борисов успя да натрупа 8 милиарда дълг и да остави над 1 милион безработни, от които 150 000 младежи.

С всички свои действия този режим задълбочаваше кризата, която се разгърна по целия спектър - икономически, финансов, политически и социален.

Борисов беше единственият "премиер" след 1990 г., който замрази пенсиите и заплатите.

При него лекарствата поскъпнаха с над 500 процента, а храните с 50 на сто.

Средният и малък бизнес беше унищожен. За пръв път в историята на България, доведени до пълно отчаяние и безизходица, хора се самозапалиха в пропорции по-големи от паленето на будистите в Южен Виетнам по време на войната с американците.

Не бяха построени нито нови училища, нито нови болници, нито нови заводи.

Не бяха развити никакви нови или стари отрасли в икономиката.

Не беше увеличено потреблението, което в България е с най-голям спад - абсолютен и пропорционален - във всички страни-членки на ЕС. Започнатите магистрали са нискокачествени и недовършени, парите към подизпълнителите са неизплатени. Държавата се превърна в най-големия длъжник, с което уби икономиката.

За сметка на това оглавихме всички негативни класации на ЕС: по корумпираност - първи, по сива икономика - първи, по скъпи кредити в ЕС - първи, по спад на трудова заетост - първи, изпреварвайки даже Испания, Гърция и Португалия, по скъпа енергия - първи. Последни по качество на здравеопазване и образование.

Бюджетът на БАН беше орязан, както и парите, на "Фонд научни изследвания".

Съдебната система беше превърната в изтривалка за предишните и сегашни престъпления с безпрецедентната кадрова намеса в изпълнителната власт. ГЕРБ си избраха "президент" с груби изборни фалшификации.

Парламентът, благодарение на групата на ГЕРБ, се превърна в патерица на правителството, с което бяха нарушени основни конституционни норми и водещата законодателна роля в държавата. Именно този парламент наложи вредни на гражданите и обслужващи олигархията лобистки закони.

В областта на вътрешната сигурност ударихме дъното. Едва ли има българин, който да не е бил обект на престъпление от различно естество. Така се стигна и до атентата в Бургас.

И в ЕС Борисов стана олицетворение на тъпотия и безкрайно нахалство.

На Балканите също пълен провал. В Сърбия Борисов е персона нон грата и с Румъния - също студ, да не говорим за Турция, Гърция и Македония - гаф, провал, блокиране на двустранните отношения и паника.

В енергетиката - тотален срив за България, отново за сметка на бъдещите поколения.

Медиите бяха превърнати в проститутки. Такъв сексуален слугинаж не е имало досега.

Страната ни е на първо място сред най-известните държави-мафии на планетата. "Класацията" направи известното американско списание Foreign Affairs, което в броя си от май-юни, под заглавието "Държавите мафии, организираната престъпност превзема властта" написа: "В държавите-мафии като България, Гвинея-Бисау, Черна гора, Мианмар (Бирма), националният интерес и интересите на организираната престъпност са изключително тясно преплетени."

И този бандит и неговите аверчета отново искат властта. Сега пък някой го е посъветвал да се прави на антикомунист. Абе, ливадо, няма ли кой да ти обясни, че в момента най-комунистическата държава в света са САЩ?

Заради това казваме - каквито и да са резултатите от изборите голямата война на България тепърва започва.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above.



 Issue 216, May 2013
Операция "Двойна измама"
Досега само такова обявяване на война не се беше случвало. Съобщението, че КНДР е обявила война на Южна Корея са оказа "...
    Русия - Китай: Евразиатският вектор
Най-важното международно събитие от началото на 2013 г. беше визитата на председателя на КНР Си Цзинпин в Русия и резулт...

 



 
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com