Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'24'23'22'21'20'19'18'17'16
'15'14'13'12'11'10'09'08'07
'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Паралелите между Исус и Хорус

Тезата, че митологията за Исус Христос е заимствана от по-древни предания или е открадната или изплагиатствана, не е нова. Тя беше реанимирана с направени паралели между съдбата на Исус Христос и на египетския бог Хорус (Озирис, Харсеисис, Херу-са-асет, Хорус, синът на Изис, Херу-ур, Хорест-старшият, Хр или Хру, създател и звезден бог).

Темата е изключително деликатна, тъй като може да взриви основите на всички религии, на вярата в глобален мащаб и нейните институции.

Ще започнем с цитат от древните скриптове, че "християнските митове най-напред са били свързани с Хорус или Озирис, който е бил олицетворението на небесна, свещена доброта, мъдрост, истина, чистота.

Хорус (Озирис): Много древни египетски писмени паметници говорят за Хорус (произнасян "хохрухс" или е споменаван като Харсеисис, Херу - са-Асет и т.н.). Той е бил боготворен хиляди години преди първия век, времето, когато Исус е бил в Палестина.

Хорус често е бил представян със стилизиран символ - око на сокол. Бил е представян и като човек или лъв с главата на ястреб. Бил е показван и като невръстно дете в ръцете на майка си - Изис, като син на две египетски божества -Озирис и Изис. Когато е възмъжал е отмъстил за убийството на баща си и е бил признат за бог на справедливостта и реда. Всеки от египетските фараони е бил считан за реинкарнация и превъплъщение на Хорус.

Списъкът на имената на всички богове на Египет ще изпълнят десетки страници. Но всички тези богове са били само форми, приписвани на Ра ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 218, Jul-Aug 2013
Кой е бил бащата на Христос
Личността на Исус Христос продължава да предизвиква интерес и заради още един въпрос, който напоследък се поставя все по...
    Мистериозни обекти излитат от Слънцето
Загадките, свързани със Слънцето, продължават. След предишните снимки, на които се вижда огромно небесно тяло, което с "...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2024, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com