Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Логиката на хаоса
Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Дали Студената война 2 ще стане Световна война №3
Срещу Сирия имаше четири ядрени удара
09.2013

Провалът на англосаксонския терористичен проект в Сирия е очевиден. Катар и Англия се оттеглят. САЩ искат да преговарят с Иран. Тежестта беше стоварена върху Саудитска Арабия да търси изход от безнадеждната ситуация. Под метежниците гори сирийската земя, заради което не се съобразяват с нищо и никого. Дали заради Сирия Студената война № 2 ще премине в Световна № 3.

На преден план отново излиза Израел, който използва срещу Сирия ядрени, химически и даже биологични оръжия. Експерти по контрола на ядрените оръжия потвърдиха, че Сирия през последните месеци беше подложена поне четири пъти на израелски атаки с ядрени оръжия. Сирийската армия е понесла и големи загуби заради атака с бойния газ сарин.

Израел е в много сложна ситуация – очертава се стратегическо поражение, което може да доведе до изчезването на тази държава. Сега премиерът Нетаняху прави всичко възможно да предизвика конфликт между Русия и САЩ. Използването на ядрени оръжия от Израел срещу Сирия не е демонстрация на сила, а знак на слабост, и даже на колапс.

Израел започва да се разпада. С Иран не успя. Не успя и със Сирия, но използва все още меката и нерешителна позиция на Русия, за да продължава със своите престъпления.

Според достоверни източници в началото на май Израел е загубил една от своите подводници Делфин. Тя е била унищожена от торпедо. 48 часа по-късно Израел нанесе по сирийски команден център удар с тактическо ядрено оръжие. Атаката, анализирана от ядрени експерти, беше с ядрено оръжие.

На 5 юни Израел отново атакува с ядрено оръжие оръжейни складове в Латакия, в които са били съхранявани нови руски ракети Яхонт. Последва опровержение от страна на САЩ, че не "всички руски ракети са били унищожени". След това дойде нова информация, че ракетите са били на друго място.

На 21 август Израел атакува обекти до Хомс. И тази атака беше с ядрена гъба. Според водещи експерти и в Касюн, и в Хомс Израел е използвал тактическо ядрено оръжие, вероятно крилати ракети от самолети в близост до границите на Сирия, или от Средиземно море.

Тактическото ядрено оръжие е най-малко мощното сред ядрените оръжия. Неговите съвременни варианти могат да бъдат настроени по такъв начин, без мащабно унищожение на околната гражданска инфраструктура.

Дали Израел ще стигне до безумието да нанесе удар по руски кораби в района и да го представи като удар на САЩ, като по този начин ще въвлече двете страни в ядрено унищожение.

Междувременно президентът на Сирия Башар Асад, заяви, че войната може да бъде завършена в течение на няколко месеца при условие, че населението на страната оказва акивна помощ на правителството и армията във възстановяване на реда. Той изрази надежда, че Сирия ще победи във войната и ще започне възстановяване до следващия Рамадан, тоест само след една година.

За целия период на войната това беше първото такова изявление, в което се сочат срокове. Отчитайки, че през следващата година в Сирия ще има избори, Асад съзнателно отива на риск. Обещанието да завърши войната и да възстанови страната става главното му предизборно обещание.

Това изявление на Асад беше и сигнал към САЩ и Русия, че след една година провеждането на международна конференция за Сирия вече ще бъде неактуално, тъй като Асад ще бъде преизбран за президент. След изборите преговори с "опозицията" няма да имат смисъл. По този начин Асад определи и срока за евентуални преговори – примерно до 6, максимум 8, месеца.

Но поне засега международната конференция за Сирия е отложена за неопределено време. Основната причина е липсата на субекта от страна на опозицията, тоест няма с кого да се водят преговори.

Заради това войната в Сирия ще продължава, като фокусът на вниманието се пренася отново към Иран. Практически от средата на миналата година САЩ настойчиво демонстрират, че са готови да променят както риториката, така и политиката към Иран. Защо? Провалът на близкоизточната политика на САЩ доведе до тотална чистка в целия външнополитически блок на администрацията на Обама. САЩ загубиха управляемост над процесите, които сами пуснаха. Разбира се, те се преструват, че всичко върви според плана, но ясно е, че нямат никакъв план. В тези условия Сирия е в най-изгодно положение и има шанс да спечели войната, с която вече никой не знае какво да прави.

Победата на Асад ще е поражение на САЩ и Израел. Сега Обама иска да превърне поражението в победа, като се договори с Иран. Иран разбира това и основателно подозира Обама в двойна игра. Но договореностите със Запада няма да навредят на Иран. Това обаче не устройва Израел. Той се превръща в статист на политиката на САЩ и Иран.

Тел Авив сега извежда на преден план тежководородния ирански реактор IR-40 в Арак, въпреки че МАГАТЕ контролираше целия процес на строителството и технологията. Реакторът е предназначен за производство на изотопи за медицината. Теоретично може да се използва и за производство на плутоний-239. Как ще стане това обаче не е ясно. И отново се появи "готовност" на Израел да бомбардира Арак. Реакторът ще започне да работи през 2014 г. Значи остава малко време. В тези условия Иран няма да отиде на преговори със САЩ. По-скоро провалът на преговорите е сигурен.

С една дума – всичко е възможно. Възможно е и Студената война № 2 между САЩ и Русия да премине в Световна война № 3 при определени провокации на Израел.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 220, September 2013
Дали са открити нови пирамиди в Египет
Огромни насипни пясъчни хълмове, открити в египетската пустиня с помощта на Google Earth, могат да крият търсените отдав...
    Как се правят "цветни" преврати
По-долу даваме кратък наръчник на рецептите как да се приготви фалшиво "народно въстание", така наречените "цветни револ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com