Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact


'18'17'16'15'14'13'12'11'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
Кой ще спре отброяването
09.2013

Светът е устроен така, че постоянно ни предлагат две алтернативи – едната – лоша, другата – още по-лоша.

Току-що ни се размина поредният Армагедон, назначен за 23 август 2013 г. някога от Григорий Разпутин, и събитията ни изпревариха лице в лице с новия край – срещата, или по-точно отменената среща на 5-6 септември на президентите Путин и Обама на форума на Г-20 в Петербург.

Всъщност, визитата на Обама там ще се състои, но той няма да се срещне с домакина Путин. Присъствал съм на десетки подобни срещи на най-високо, по-малко високо, средно-високо равнище, и на различни форуми и конференции, но такова нещо не си спомням.

Поводът Обама да отиде до Петербург , но да няма двустранна среща с Путин, е че му се разсърдил защото е дал временно убежище на бившия сътрудник на Националната агенция за сигурност на САЩ (NSA) Сноудън който съобщи на човечеството, че американците подслушват всеки и всичко навсякъде. Но това беше известно отдавна. Значи, причината за "несрещата" на Обама с Путин е друга. И както се казва в такива случаи, за да се направи дисекция най-напред пациентът трябва да е умрял.

В случая умрелият пациент е провалът на така наречения reset, (перезагрузка или рестарт) на отношенията между САЩ и Русия. И той е много по-важен от бягството от САЩ на някакъв американски IT-специалист по подслушването.

Всъщност сюжетът с отмяната на двустранните срещи започна миналата година, когато президентът Путин не пристигна в Кемп Дейвид на срещата на Г-8 и изпрати Дмитрий Медведев, тоест можеше въобще да не изпраща никого. Един месец по-късно на предишната среща на Г-20 Путин закъсня и Обама трябваше да го чака половин час. След това и Обама не пристигна на срещата на Азиатско-Тихоокеанската конференция във Владивосток през септември с оправданието, че това беше преди изборите в САЩ. Това означава, че сегашната "несреща" в Петербург не е прецедент. И даже е тенденция, както казват жителите на Чукотка."

Разбира се, това още не е "война на световете", но е още един от предвестниците, че вървим към нея.

Защо? Защото на отказаната среща на Обама с Путин трябваше да се обсъждат много по-важни въпроси от Сноудън. В Петербург на двустранния дневен ред трябваше да са проблемите на противоракетната отбрана на САЩ и на стратегическото ядрено разоръжаване. Но още преди срещата стана ясно, че двамата няма за какво да говорят – САЩ не се отказват от ПРО, заради което Русия няма да се съгласи с ново разоръжаване. Заради това отменената среща не е само космическа със своята бездънна глупост, но и още един признак, че светът се плъзга към нова световна война, особено след последните събития в Близкия Изток, където в момента е такъв колосален хаос, че само една малка погрешна стъпка или провокация могат да взривят ядрения погреб на планетата.

Ако се приеме, че истерията със Сноудън, (и преди това с Асандж), е атака на Израел срещу Обама, Путин не позволи този път да бъда замесен в чужди кавги и зае единствената възможна от гледна точка на международното право позиция – даде едногодишно убежище на Сноудън, като едновременно го предупреди да не пуска компромати срещу Обама. Все пак, някаква услуга.

Но това за съжаление е малък щрих от актуалната голяма картина, а тя е че 20-годишният антракт след Студената война завърши. Дали в САЩ и Русия сега преднамерено се връщат към нея, онова най-добро звездно време в историята на човечеството през ХХ век – с паритет, борба на противоположности за страните от Третия свят, на съревнование на двете свръхдържави...

Но даже и да е така, този път това е невъзможно. Причината се крие в една дума – Китай. Защото междувременно на мястото на унищожените от кризата САЩ или на ликвидираната от Горбачов и Елцин Русия се появи новата супердържава на Изток – Китай, който профуча с огромна скорост покрай плъзгащите се в пропастта две досегашни сили и има такава инерция, че никой не може да го спре или настигне в обозримо бъдеще.

Сега опит да "яхне" Китай прави кланът Ротшилд, който иска да създаде нещо като Британско-Китайска империя. Неслучайно от централата на Ротшилд направиха изявлението, че "с долара всичко е наред и че той ще се запази като световна разчетна единица, но вече няма да се казва долар, а юан и ще го печатат в Хонк Конг, за да не стават два пъти". Но за да бъде пусната новата печатница трябва да бъде спряна предишната-петродоларовата.

Разбира се, китайското ръководство е по-умно от съветското при Горбачов и отдавна е разгадало плановете на англосаксонсакта олигархия. Неслучайно новият лидер Си Цзинпин каза, че няма "намерение да става втори Горбачов". А това означава, че номерът на Ротшилд в Китай няма да мине.

С този хаос светът се намира в предверието на голямата зима. Тези нови блокове, които се формират пред нашите очи, са свидетелство, че сме в навечерието на война. Войната формира блокове. Войната формира и кризите. Светът навлиза в криза и във война чрез формирането на блокове. Всяка голяма армия на света стремително се превъоръжава. Русия прави същото като отиде по-далеч. Вместо да се превъоръжава с оръжието на Третата, се превъоръжава направо с оръжието на Четвъртата световна война.

Новият съюз е Русия и Китай. Заради това в Петербург много по-важна е срещата на Путин със Си Цзинпин. Неслучайно първата визита на Путин в началото на новия му президентски мандат беше в Пекин, а на Си Цзинпин първата визита като нов китайски лидер в Москва.

Обама отива в Петербург с празни ръце. За какво да се среща с Путин? Но май не беше чувал поговорката, че когато човек боледува едновременно от диария и хрема, трябва да внимава, защото всяко кихане може да доведе до срамни резултати.

Путин от своя страна напоследък показва че няма да търпи войната, която САЩ и Западът започнаха срещу него заради Сирия и вътрешните му либерали и го демонстрира по добър начин на срещата на Г-8 в Лох Ерне на 17-18 юли. Край. Путин се разведе със световното задкулисие, което вероятно считаше, че ще може още дълго време да го манипулира. И съобщи, че Русия повече не е политическа колония на САЩ и Англия. Перазгрузката между Русия и САЩ може да бъде считана за окончателно погребана. Беше натиснато копчето "Стоп".

Едновременно Путин решава и втората по-важна за Русия задача – да се освободи от наследените от Горбачов и Елцин либерали и да реинтегрира постсъветското пространство. Въпросът сега не е "дали", а "дано не е твърде късно и твърде малко".

Ситуацията в световната икономика оставих за десерт. Тук все повече хора разбират скрития геноцид, осъществяван от Запада в мащабите на цялата планета. Геноцидната програма е глобална по своето същество, както и използването на генното, бактериологичното, биологичното, химическото, информационното, климатичното, електромагнитното, ядреното и всички други видове оръжия и специални средства, които ръкотворните катастрофи и бедствия се планират и реализират на наддържавно, на планетарно равнище. Глобалната програма за редуциране на населението на Земята от 8 на 1 милиард съвсем не е измислица, а резултат от действието на самия либерален капитализъм и неговата имплозия. Оттук нататък той само ще се свива, а заедно с него и възможностите за живот на хората, населяващи планетата.

В този смисъл Третата световна война отдавна е започнала. Заради това казвам, че постоянно ни се предлагат две алтернативи – една – лоша, другата – още по-лоша.


You have read 1 of your 10 free articles this month.
Subscribe to gain access to the Strogo Sekretno issues.

Subscribers please enter your username and password above. Issue 220, September 2013
Путин: битка на два фронта
Според някои прогнози руската икономика през последните месеци навлезе в нов период за застой, който може да продължи и ...
    Преди "златна" или "сребърна" развръзка
Официални представители на Китай предложиха да се свика конференция за създаване и внедряване на нова световна резервна ...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2018, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com