Krassimir Ivandjiiski
Home Archive Search Sponsors About us Contact

Translate
Select Language
'23'22'21'20'19'18'17'16'15'14'13'12'11
'10'09'08'07'06'05'04'03'02'01'00'99'98
 
User ID
Password

Krassimir Ivandjiiski - Красимир Иванджийски
В Сирия – краят на еднополюсния свят
10.2013

Много отдавна не си спомням да е имало такъв кратък период от време, изпълнен с толкова важни политически и военни процеси.

Още от 2009 г. беше ясно, че Сирия не е само пореден епизод от "арабската пролет", но и ново поляризиране на света. Пикът на този процес се вмести в интервал от две седмици – преди срещата на Г-20 в Петербург, в началото на септември на самата среща и няколко дни след нея. Светът беше изправен пред термоядрена война, след това беше отдръпнат от нея и в момента отново е надвесен над пропастта. И както обикновено става, онова, което е видно, няма нищо общо с онова, което е зад сцената.

По свои канали Обама беше разбрал, че в Петербург Русия, Китай, Бразилия, Индия и ЮАР ще заявят на човечеството за края на еднополюсния "американски свят". Да съобщи това се падна на Путин.

И т ...

 
       READ MORE / ПРОДЪЛЖЕНИЕ 
 

 More from Strogo Sekretno
 

 Issue 221, October 2013
Депресията завършва, започва Армагедон
Грешка ще бъде, ако напиша, че точно на 5-6 септември 2013 г. на срещата на Г-20 в Петербург започна преврата в "правила...
    Инфографика на световната система
Това е системата на нашия свят. Инфографиката показва фасадата на онова, което се нарича демокрация или "свободен пазар"...

  
"Строго секретно" излиза от 1991г. Вестникът е уникално издание за кулисите на висшата политика, геополитиката, шпионажа, финансовите престъпления, конспирацията, невероятното, трагичното и смешното.
Strogo Sekretno is the home for the highest politics, geopolitics, geo-economics, world crisis, weapons, intelligence, financial crimes...
(c) 1991-2023, Strogosekretno.com, All Rights Reserved
Contents may not be reproduces in whole or in part without permission of publisher. Information presented in Strogo Sekretno may or may not represent the views of Strogo Sekretno, its staff, or its advertisers.
Strogo Sekretno assume no responsibility for the reliability of advertisements presented in the newspaper. Strogo Sekretno respects the privacy of our subscribers. Our subscriber mailing list is not available for sale or sharing.
Reprint permission: contact@strogosekretno.com